NHL: Buffalo jyrää yli Toronton


Buffalo on tänään kaikkien huulilla, sillä seuralla on uusi (vaikkakin väliaikainen) päävalmentaja Ron Rolston.

Lindy Ruffin pois potkiminen 16 vuoden valmennuskauden jälkeen ei varmasti ollut seurajohdolle helppo päätös. Kotitappio Winnipegille oli kuitenkin liikaa. Ratkaisun tarpeellisuuden ymmärtää, sillä joukkue on jäänyt pahasti jälkeen Koillisdivisioonassa.

Itse asiassa voitto Torontosta olisi pudotuspelipaikan kannalta äärimmäisen tärkeä. Joukkueet ovat kohdanneet jo kahdesti tänä vuonna. Kumpikin on voittanut kamppailuista yhden, mutta Torontolla on enemmän aihetta tyytyväisyyteen. Uudet valmentajat tuovat kuitenkin usein uutta henkeä, joten lapulle Sabres kertoimella 2,90.

Tasainen kerroinasettelu povaa mielenkiintoista ottelua Washington Capitalsin ja New Jersey Devilsin välillä. Joukkueet ovat Itäisen konferenssin eri päissä.

Joukkueilla on edessä tuplakohtaaminen, sillä ryhmät iskevät yhteen uudestaan kahden päivän kuluttua. Ensi yön kipinät leiskuvat todennäköisesti lauantainakin.

New Jersey on pelannut tällä kaudella hyvin. Joukkue perustaa pelinsä Patrik Eliasin ja Ilja Kovaltshukin tähteyden varaan. Myös Capsin heräämisestä on nähty merkkejä. Kolmas peräkkäinen vierasvoitto jäi vain niukasti saamatta New York Rangersin vieraana, joten Washington saa pelin kertoimella 2,50.

Tilastojen valossa Minnesota Wildilla on liigan huonoin hyökkäys: hädin tuskin yli kaksi tehtyä maalia per ottelu.

Sekä Wild että yön vastustaja Edmonton ovat olleet keskinkertaisia. Kauden kääntyessä loppusuoralle divisioonan sisäisillä otteluilla voi olla valtava merkitys, joten voitonhimon on oltava suuri. Oilersin hyökkäys ei ole ollut paljoa Wildia parempi, mutta ainakin sen ylivoima toimii.

Minnyn vieraspelien vaikeudet huomioiden valitsen vetoihini Edmontonin kertoimella 2,25.

Paras veto: Buffalo Sabres voittaa, 2,90.