NHL: Capitals kiusaa Rangersia


Täyskanadalaiset pudotuspelikohtaamiset ovat olleet viime vuosina harvassa. Siksi Ottawan ja Montrealin sarja on herättänyt tavallistakin enemmän huumaa Kanadassa.

Canadiensin puolustus romahti ajoittain runkosarjan loppupuolella, minkä takia Habsin oman pään peli on nostettu kysymysmerkiksi. Ottawa puolestaan ei juuri päästä maaleja, mutta toisessa päässä niitä pitäisi syntyä enemmän.

Yksi mielenkiintoinen sivujuonne on se, että NHL:n parhaat hyökkäävät puolustajat PK Subban ja Erik Karlsson kohtaavat sarjassa. Sen taiston voittaja voi ratkaista koko sarjan. Minun ääneni menee Karlssonille, joka on kokonaisvaltaisempi pelaaja. Pidän Senatorsia avausottelun ja koko sarjan suosikkina: peli Ottawalle kertoimella 3,10.

Mitä tulee koko sarjan voittokertoimiin, Washington Capitals (1,92) ja New York Rangers (1,82) ovat varsin tasaisia. Viimeisen kuukauden esitysten ansiosta kumpaakin pidetään mustana hevosena Stanley Cup -jahdissa.

Tämän kevään pleijarikohtaaminen on joukkueille jo neljäs viiden viime kauden aikana. Viime kaudella New York tarvitsi toisella kierroksella seitsemän ottelua mennäkseen jatkoon.

Washington lienee kuumimmassa vireessä kaikista pudotuspelijoukkueista. Jos Capsin hyökkäyspeli jatkaa siitä mihin se jäi, Rangersilla voi olla vaikeuksia. Uskotaan siis ensi yön ottelussa Capitalsiin kertoimella 2,30.

Los Angeles Kingsin maalivahti Jonathan Quickille sattui avausottelun jatkoajalla heikko hetki, minkä ansiosta St. Louis Blues johtaa sarjaa ennen toista ottelua. St. Louis oli läpi ottelun parempi joukkue ja Quick piti Kingsiä pystyssä. Se ei kuitenkaan riittänyt mihinkään: jatkoajalla Quick yritti pelata kiekkoa, kun Alexander Steen vei lätyn lavasta ja siirsi sen tyhjään maaliin.

Bluesin nelosketju toimi polkukoneena ja luunmurskaajana, joka määräsi tempon. Kingsin on päästävä fyysisessä pelissä samalle tasolle voittaakseen sarjan. Jos St. Louis jatkaa samalla intensiteetillä, pidän sitä suosikkina jopa -1,5 maalin tasoituksella (3,60).

Paras pelivalinta: Washington Capitals voittaa, 2,30.

Lyö vetoa NHL:stä täällä!