NHL: Capitals voittoon Panthersista


Pittsburgh Penguins - New Jersey Devils

New Jerseyn ja Pittsburghin kohtaamiset ovat aina viihdyttäviä. Voitolla Penguins venyttäisi kaulansa Metropolitan-divisioonassa jo yhdeksään pisteeseen.

Devils haluaisi unohtaa 0-3-tappionsa Pittsburghissa lokakuussa. Noin kuukautta myöhemmin New Jersey voitti Pensin kotijäällään 4-1, joten se voi lähteä otteluun luottavaisena.

Penguinsin leirissä viime viikonlopun "Battle of Bostonin" jäljet näkyvät yhä. Brooks Orpik on yhä heikossa hapessa saatuaan Shawn Thorntonilta sakinhivutusta. James Neal puolestaan sovittaa viiden pelin pelikieltoa polvitaklattuaan Brad Marchandia päähän. Mielestäni rangaistus oli erittäin lievä.

Orpikin poissaolon johdosta Penguinsin neljästä kärkipakista kolme on sivussa, sillä Paul Martin ja Rob Scuderi olivat poissa jo ennestään. Koko kolmikko ahkeroi isoja minuutteja vastustajien kärkiketjuja vastaan ja alivoimalla.

Penguins-maalivahti Marc-Andre Fleurylta tarvitaan taas huippusuoritusta, jotta viime aikoina peliään parantanut Devils-hyökkäys olisi psyätettävissä. Devilsin komea kerroin 3,95 on ehdottomasti pelin arvoinen.

Florida Panthers - Washington Capitals

Washington matkustaa Floridaan allaan kolmen ottelun voittoputki. Mainitaan heti alkuun alta pois Aleksandr Ovetshkinin hurja neljän maalin ilta tiistain Tampa Bay -ottelussa.

Joukkueet olivat ennen konferenssiuudistusta samassa divisioonassa. Tuolloin Capitals oli yleensä niskan päällä. Floridan kannalta valitettavasti seurojen välillä on edelleen tasoeroa. Panthersin kuukausi on alkanut hyvin kolmella voitolla viidestä ottelusta, mutta todellisena pudotuspelikandidaattina Catsia ei voi pitää.

Panthers on liigan toiseksi huonoin sekä tehtyjen maalien keskiarvossa että maalierossa. Kris Versteegin kaltaisia profiilinimiä on päästetty pois vaihdossa varausvuoroihin. Hyökkäysaseiden puutteesta kertoo se, että Floridan maalipörssin kärjessä on Scottie Upshall - mies, joka on 10 NHL-vuotensa aikana tehnyt parhaimmillaan 32 pistettä yhdessä kaudessa.

Upshall ja entinen Caps-pelaaja Tomas Fleischmannkin takovat vain reilut puoli pistettä per ottelu, mikä on entistä huolestuttavampaa Panthersin kannalta. Capitals on ailahteleva joukkue, mutta jos se pääsee tasolleen, pääkaupunkilaisten tulivoima on Floridalle liikaa.

Pelivihje: Washington Capitals voittaa, 2,30.

Lyö vetoa NHL:stä täällä!