NHL: Carolina pyyhkii Buffalolla lattiaa


Buffalo Sabres 2.85, tasapeli 3.65, Carolina Hurricanes 2.25

NHL palaa pelikupongille keskiviikon vastaisena yönä, kun Buffalo Sabres ja Carolina Hurricanes ottavat yhteen.

Sabres unohtaisi mielellään koko tähänastisen kautensa. Olympialaisissa sen pelaajat sentään niittivät menestystä. Jhonas Enroth palaa Pohjois-Amerikkaan hopeamitali kaulassaan, vaikkei pelannutkaan sekuntiakaan. Ryan Millerillä oli sama kohtalo USA:n maalivahtiosastolla. Latvian pelaaja Zemgus Girgensons ja joukkueen valmentaja Ted Nolan saivat sentään positiivisia kokemuksia.

Hurricanesin edustajille Sotshin kisat olivat pettymys. Andrej Sekera, Aleksandr Sjomin ja Justin Faulk palasivat retkeltä tyhjin käsin. Yön ottelun kannalta olennaisempaa on se, että viimeksimainittu kaksikko tehtaili neljä pistettä viime kuussa, kun Canes voitti Buffalon 5-3.

Canes pelasi muutenkin vahvan tammikuun. Tauko saattoi jopa katkaista lupaavan nousuvireen. Idän viimeinen pudotuspelisija on kolmen pisteen päässä. Ennen taukoa Carolina voitti kuusi ottelua yhdeksästä, ja saman vireen jatkuminen riittäisi todennäköisesti pleijareihin. Canesin parhaat hyökkäysaseet Eric Staal ja Jeff Skinner ovat saaneet levätä. Muut joukkueet eivät pääse nauttimaan samasta tilanteesta keväällä.

Sabres hävisi neljä ottelua peräkkäin ennen taukoa ja voitti vain kaksi 13:sta edellisestä. Positiivista Buffalon kannalta on se, että joukkueen hyökkäyspeli näyttää olevan paranemassa. Nykytahdilla Sabresista tulee silti NHL:n vähiten maaleja kauden aikana tehnyt joukkue tällä vuosituhannella.

Yksittäisten pelaajien pieniä olympiaonnistumisia lukuunottamatta mikään ei viittaa siihen, että Buffalo olisi tauon aikana juuri kehittynyt. Hurricanes on parempi joukkue, ja Anton Khudobinin pelatessa maalissa sen voitto-tappio-saldo on 13-6.

Pelivihje: Carolina Hurricanes voittaa, 2,30.

Lyö vetoa NHL:stä täällä!