NHL: Chicagon voittokulku jatkuu


Mitä kaupunkien väliseen kilvoitteluun tulee, Yhdysvalloista ei juuri löydy klassisempia kilpakumppaneita kuin Detroit ja Chicago.

Blackhawks ja Red Wings ovat valmiita kirjoittamaan uuden luvun siihen epistolaan, kun joukkueet kohtaavat pudotuspelien toisella kierroksella. Runkosarjassa Chicago voitti kaikki keskinäiset kohtaamiset. Blackhawksin jatkopaikan kerroin on 1,30, vaikka runkosarjakohtaamisista kolme ratkesi vasta jatkoajalla.

Detroit lähetti kuitenkin jo Läntisen konferenssin kakkosen Anaheimin lomille, joten Red Wingsin on turha pelätä myöskään konferenssin voittajaa.

Chicago oli avauskierroksella Minnesotaa vastaan huikeassa vireessä. Maalivahti Corey Crawford päästi viidessä ottelussa vain seitsemän osumaa. Puolustuksen kolmen parin melko tasainen peluutus kertoo joukkueen leveydestä. Alivoimalla Chicago ei päästänyt maaliakaan.

Hyökkäyksessä Patrick Sharp paukutteli maalin per peli. Sharpin ja Patrick Kanen yhteispeli kukoistaa. Jonathan Toewsin ketjulta odotetaan silti enemmän. Valmentaja Joel Quenneville jopa sanoi, ettei Blackhawks pelannut huipputasollaan läpi sarjan. Olen ehdottomasti samaa mieltä, kun huomioidaan Chicagon ylivoima runkosarjassa.

Red Wingsillä oli ajoittain vaikeuksia Anaheimin kanssa, mutta kun paineet nousivat todella korkealle, joukkue piti pintansa todella hyvin.

Maalivahti Jimmy Howard syttyi huippuvireeseen juuri, kun joukkue alkoi taistella paikasta pudotuspeleihin. Howardin huippusuorituksia tarvitaan edelleen.

Red Wingsin alemmat ketjut eivät juuri muodosta hyökkäysuhkaa, joten Henrik Zetterbergin ja Pavel Datsjukin muodostama tuhoisa kaksikko saa kantaa suurimman vastuun jatkossakin. Ensimmäisestä ottelusta tullee kuitenkin varovainen kohtaaminen, joten lyö vetoa alle 5,5 maalin puolesta (kerroin 1,52).

Detroitin kannalta on tärkeää saada Anaheim-sarjan seitsemännen ottelun energia kantamaan tähän otteluun, jotta sarja alkaisi hyvin. Epäilen vahvasti, että Chicago vie sarjan melko selvästi, jos se pääsee johtoon. Paperilla on vaikea nähdä, millä osa-alueella etu olisi Red Wingsin puolella, ja runkosarjatappiot puhuvat samaa kieltä. Pelit Chicagon voitolle varsinaisella peliajalla.

Paras veto: Chicago Blackhawks voittaa, 1,88.

Lyö vetoa NHL:stä täällä!