NHL: Dallas loistaa Edmontonissa


Minnesota Wild-Toronto Maple Leafs

Minnesotasta on hiljalleen tulossa vakavastiotettava haastaja, kiitos hyvän kotitilaston. Toronto Maple Leafsia vastaan Wild on pelin arvoinen.

Puolustuspelin pohjalle rakennettu Wild on päästänyt kolmanneksi vähiten maaleja. Maalivahti Josh Hardingin tilastot ovat kovat, mutta vielä uskomattomampia niistä tekee se, että Hardingilla on MS-tauti.

Yli 40 prosenttia Wildin takaiskumaaleista syntyy joukkueen pelatessa alivoimalla. Suhdeluku on NHL:n selvästi suurin, mutta se onkin yksi erittäin harvoista tahroista Wildin tilastoissa. Torontolle Wild-alivoiman takkuilu antaa kuitenkin toivoa.

Leafs on kuitenkin kadottanut hyökkäyspään tehonsa muutamassa viime ottelussa. Kahden sentterin, Tyler Bozakin ja Dave Bollandin, loukkaantumiset ovat iso osasyy siihen. Nykyvireiselle Wildille 2,10 on pelikelpoinen kerroin. Harkitsisin myös vetoa Wildin puolesta 1,5 maalin takamatkalta, joka nostaa kertoimen 2,95:een.

Edmonton Oilers-Dallas Stars

Läntisessä konferenssissa Dallasin ja jumbo-Edmontonin välissä on vain pari sijaa, mutta pisteissä mitattuna Starsin kaula Oilersiin on peräti kahdeksan pistettä. Dallas on lisäksi pelannut kaksi ottelua vähemmän.

Konferenssi on tasainen, joten Oilers on jäänyt jo pahasti jälkeen. Stars hävisi edellisen ottelunsa Chicagolle, mutta sitä ennen Dallas otti kolme jatkoaikavoittoa vieraskentillä. Starsin vierastilasto ei sinällään ole kummoinen, mutta tarkempi vilkaisu osoittaa, että Dallas on hävinnyt vain koville joukkueille.

Oilersin epätoivosta jotain kertoo se, että seura hankki Philadelphiassa huonosti pelanneen ja myrskyisästi poistuneen Ilja Bryzgalovin maalinsa suulle. Bryzgalovin etsiessä pelituntumaa Devan Dubnykilla on kuitenkin edelleen mahdollisuus pitää kiinni ykkösveskarin paidastaan. Parannuksen on oltava roima, sillä Dubnykin torjuntaprosentti on vain 87,6. Se on alhaisin lukema vähintään 10 ottelua aloittaneiden veskareiden joukossa.

Pitkät vierasmatkat eivät ole auttaneet asiaa, mutta Oilersilla ei suju edes Rexall Placessa. Kauden ainoan kotivoittonsa jälkeen Edmontonin tilastot kotihallissa näyttävät nollaa pistettä ja kahta tehtyä maalia. Veto Dallasin puolesta on helppo valinta.

Paras veto: Dallas Stars voittaa Edmonton Oilersin, 2,65

Lyö vetoa NHL:stä täällä!