NHL: Dallas nappaa selvän voiton Buffalosta


Dallas Stars-Buffalo Sabres

Buffalo on kolmen ottelun voittoputkessa, joka on sille kauden pisin. Kentän ulkopuolella riittää kuitenkin epävarmuutta ja miehistönvaihdoksia. On vaikea uskoa, että nämä asiat eivät vaikuttaisi nuoreen joukkueeseen, jolla ei ole juuri panosta.

Vain viikkoja seuran presidenttinä oiminut Pat LaFontaine, maalivahti ja seuraikoni Ryan Miller sekä kapteeni Steve Ott vaihtoivat maisemaa. Väliaikaisvalmentaja Ted Nolanin odotettiin seuraavan perässä, mutta tällä hetkellä luotsi on jäämässä seuraan.

Millerin ja Ottin kaupassa Buffalon koppiin ilmestyivät varausvuorojen ohella voimahyökkääjä Chris Stewart ja maalivahti Jaroslav Halak. Halak on jo ilmoittanut, ettei hän pelaa ensi yönä. Maalivahdin sopimustilanne huomioiden olisi kummallekin osapuolelle järkevää, että Halak treidattaisiin eteenpäin vielä ennen keskiviikon siirtorajaa.

Teksasissa tilanne on rauhallisempi. Stars on keskellä kilpailua lännen villi kortti -paikasta pudotuspeleihin. Olympialaisten jälkeen Dallas on sekä voittanut että hävinnyt kerran. Kapteeni Jamie Benn pelasi erinomaisen turnauksen Sotshissa, ja mies on jatkanut NHL:ssä siitä mihin Venäjällä jäi. Tyler Seguin on puolestaan taas täynnä virtaa. Tämä kaksikko johtanee Dallasin voittoon 1,5 maalin takaakin.

En tartu Buffalon houkuttelevaan kertoimeen. Joukkue on voittanut tällä kaudella 18 ottelua, ja näistä kamppailuista 15:ssa maalilla seisoi Miller.

Minnesota Wild-Calgary Flames

Neljän ottelun voittoputki on parantanut Wildin pudotuspelimahdollisuuksia tuntuvasti, ja nyt joukkuelle on tarjolla kuudes peräkkäinen kotivoitto. Itse asiassa Wild pelaa seuraavasta kuudesta ottelustaan viisi kotonaan, joten pudotuspelipaikan varmisteluun on erinomaiset mahdollisuudet.

Calgary tarvitsisi uskomattoman voittoputken yltääkseen jatkopeleihin. Yrityksestä Flamesia ei voi syyttää, mutta kauden molemmat aiemmat kohtaamiset ovat päättyneet Wildin voittoon.

Vierasvoitto hyvin puolustavasta joukkueesta on Flamesille harvinaisuus. Calgary on tehnyt vain seitsemän maalia viidessä edellisessä ottelussaan, ja Minnesotan kaltaista hyvin puolustavaa ryhmää vastaan Flamesilla tulee olemaan vaikeaa.

Uskon Wildin voittoon kertoimella 1,85, mutta tasoitusvetoihin en lähde.

Pelivihje: Dallas Stars (-1,5) voittaa Buffalo Sabresin, 2,30

Lyö vetoa NHL:stä täällä!