NHL: Detroit vie kuninkailta kruunun


Sunnuntain avausottelu pelataan Detroitissa, jossa Red Wings syventää Los Angeles Kingsin tuskaa. Red Wings on parantanut otteitaan aina luotettavien Henrik Zetterbergin ja Pavel Datsjukin johdolla. Vireen jatkuminen nostaa ennen pitkää joukkueen kärkisijoille. Los Angeles on keskellä vieraskiertuetta eikä tunnu saavan peräkkäisiä voittoja mistään. Hyökkäys takkuilee ja torstaina Nashvillessa Kings jäi nollille. Kertoimella 2,45 Red Wings on hyvä pelivalinta. Kingsin on käännettävä vireensä myönteiseksi, mutta Joe Louis Arena on kovin epätodennäköinen paikka voittoputken aloittamiselle.

New York Rangers on toinen ennakkosuosikki, jonka hyökkäyspeli ja sarjasijoitus eivät ole odotetulla  tasolla. Puolustuspeli alkaa kuitenkin sujua etenkin Madison Square Gardenissa, joten nousun taulukossa pitäisi alkaa piakkoin. Tampa Bay on yhä Koillisdivisioonan kärjessä, mutta asiaan tulee pian muutos, ellei kolmen ottelun tappioputki katkea. Lightningin onni on kääntynyt nopeasti, sillä vielä viikko sitten joukkueen tehtyjen maalien keskiarvo oli viisi osumaa per ottelu. Peleihin Rangersin voitto kertoimella 2,10. Rangers voitti Tampan kahdeksan päivää sitten ja aloitti samalla Boltsin tappioputken.

Chicago on edelleen kärkisijoilla pelivaran kera eikä vireen hidastumisesta ole merkkejä. Kaiken lisäksi sijoitus on komea siitäkin huolimatta, että joukkue on pelannut vähiten kotipelejä koko liigassa. Kuuden ottelun vieraskiertue päättyy Nashvillessa nousukuntoisen Predatorsin vieraana. Edellisestä kymmenestä mahdollisesta pisteestä Preds on vienyt yhdeksän. Putkensa aikana Predators ei ole päästänyt kertaakaan enempää kuin yhtä maalia varsinaisella peliajalla. Blackhawksin joukkueesta on vaikea löytää vikoja. Hawks ei ole vielä hävinnyt varsinaisella peliajalla, mutta Predatorsin puolustus voi pystyä pysäyttämään Chicagon. Kummankin joukkueen voittokerroin on 2,50, joten harkitse tasapelin kerrointa 3,70. Itse kokeilen kuitenkin Nashvillen voittoa. Siihen tarvitaan vähämaalinen ottelu: veto alle 3,5 maalin puolesta on melko epätodennäköinen haku, mutta kertoimella 4,40 harkitsemisen arvoinen.

Päivän pelivalinta: Detroit Red Wings voittaa Los Angeles Kingsin, 2,45