NHL: Detroitilla yllätysmahdollisuus Flyersia vastaan


Philadelphia Flyers 2.15, tasapeli 3.85, Detroit Red Wings 2.90

Flyers kärsi jo lauantaina kolmannen peräkkäisen tappionsa, kun Boston järjesti 6-1-murskajaiset Phillyn kotikentällä.

Vuodenvaihteen tietämillä Flyers oli kovassa iskussa, mutta nyt tilanne vaikuttaa jälleen kehnolta. Red Wings puolestaan onnistuu kuin ihmeen kaupalla välttämään vastaavat tilanteet, vaikka onni ei ole lainkaan Detroitin puolella. Wingsin ykköshyökkääjiin kuuluvat Henrik Zetterberg ja Pavel Datsjuk ovat nimittäin loukkaantumisten takia sivussa.

Detroit on tehnyt neljä maalia kolmessa peräkkäisessä ottelussa. Kun seassa on vielä Johan Franzen sekä kuuma Gustav Nyquist, Red Wings on alati vaarallinen. Puolustus- ja maalivahtiosasto on täysin terve, ja Jimmy Howardin pelin parantuminen on auttanut joukkuetta tuntuvasti.

Maalivahdeista puheenollen: Flyers on selvästi ollut tyytyväinen Steve Masonin otteisiin siinä lyhyessä ajassa, jonka Mason on edustanut seuraa. Kuinka ollakaan, Mason jouduttiin kuitenkin vaihtamaan maalilta pois toisessa erässä samana päivänä, kun hän veti nimensä alle kolmivuotiseen sopimukseen. Sen jälkeisissä kahdessa ottelussa Mason on päästänyt seitsemän maalia, ja toinen vaihtoehto Ray Emery on ollut vielä huonompi. Detroitin korkeaan kertoimeen 2,90 kannattaa tarttua.

Winnipeg Jets 2.12, tasapeli 3.85, Nashville Predators 2.95

Tämä ei ole hyvä aika vierailla piristyneen Jetsin vieraana, etenkin jos kotijoukkue on juuri noussut divisioonassa ohitsesi. Nashville on voittanut tämän kuun 14 ottelustaan vain viisi.

Uuden valmentajan Paul Maricen alaisuudessa Jets on voittanut viisi ottelua ja hävinnyt vain yhden. Runkosarjaa on jäljellä vajaat 30 ottelua, joten seitsemän pisteen ero pudotuspelipaikkaan on ehdottomasti kurottavissa kiinni.

Jetsin uutta itseluottamusta ilmensi parhaiten Chicago-vierasottelu, jossa joukkue käänsi pelin kolmannessa erässä. Blake Wheeler teki kaksi maalia ja on nyt nakuttanut 12 pistettä kymmenessä viime ottelussa.

Nashville ei tällä hetkellä näytä joukkueelta, josta olisi kuuman Jets-hyökkäyksen pysäyttäjäksi. Predators ei pysty pitämään kiekkoa tarpeeksi pitkään aiheuttaakseen todellista vaaraa, ja sen alivoimapeli on heikkoa.

Kohtaaminen on kauden neljäs, mutta edellinen kamppailu käytiin jo marraskuun alussa. Silloin Jets jyräsi Bryan Littlen johdolla 5-0-voittoon. Jetsin uskaltaa nytkin lyödä peleihin 1,5 maalin takamatkalta.

Pelivihje: Detroit Red Wings voittaa, 2,90.

Lyö vetoa NHL:stä täällä!