NHL: Detroitissa soi Blues


Viime kauden konferenssifinaaleissa pelanneiden Philadelphian ja Washingtonin kauden ei pitänyt alkaa näin. Seitsemän ottelun jälkeen kumpikin on divisioonansa hännillä. Suurin huolenaihe kummallakin on tehoton hyökkäys. Kummankin ryhmässä on niin paljon taitoa, että jossakin kohtaa peli varmasti loksahtaa kohdalleen, mutta lyhyt kausi ei salli pitkiä notkahduksia. Flyers on ollut toistaiseksi juuri ja juuri parempi. Joukkueen mahdollisuuksia parantaa myös se, että Philly ei pelannut viime yönä. Peleihin siis jatkoajan ja rankkarit sisältävä vierasvoitto kertoimella 1,95.

Kauden avauskierroksella St. Louis Blues murskasi Detroitin numeroin 6-0 eikä ole sittemmin katsonut taakseen. Ensi yönä Red Wingsillä on revanssin paikka Joe Louis Arenalla. En pidä Detroitia miltään osa-alueelta loistavana tänä vuonna, mutta seurassa on voittamisen kulttuuria, joka kantanee tälläkin sesongilla pudotuspeleihin. Toisaalta Bluesilla tuntuu onnistuvan kaikki: viime yönä Columbuksesta ei ollut vastustaja hyvän avauserän jälkeen Blues sai säästellä itseään tätä ottelua varten. Tiedossa on tiukka ottelu, mutta St. Louisin kerroin 2,50 on houkutteleva.

Anaheimissa kohtaavat paikallinen Ducks ja Minnesota Wild, jotka ovat kummatkin play-off-tahdissa tässä vaiheessa. Zach Parise on onnistunut Wildissa toistaiseksi erittäin hyvin. Hän on sekä maali- että pistepörssin ykkönen oman joukkueensa sisällä. Parisen maalikerroin tänä yönä on 2,80. Anaheim on pelannut pari peliä vähemmän kuin useimmat muut saman konferenssin ryhmät. Se antaa mukavan buustin kärjen kiinni jahtaamiseen. Minnesota on pelannut enimmäkseen kotona eikä ole vielä voittanut vieraissa, joten pidän Ducksin kertoimesta 2,25.

Päivän veto: St. Louis Blues voittaa, 2,50.