NHL-ennakko: Itäinen konferenssi


NHL alkaa lauantaina myöhässä aikataulussaan. Kaudesta 2012-13 tuli kausi 2013, kiitos viimeisimmän työsulkusotkun. Joukkueet saivat vain viikon aikaa valmistautua eikä harjoitusotteluita pelattu, joten yllätyksiä tapahtuu pomminvarmasti. Tässä minun vihjeeni Itäiseen konferenssiin.

Suosikki: New York Rangers (Stanley Cupin voittokerroin 10,00)

Pittsburgh Penguinsin kerroin on pienempi, mutta moni pitää Rangersia idän parhaana joukkueena. Rangersin vaihtuvuus ei ole ollut kovin suurta viime vuoden konferenssivoiton jälkeen ja joukkueen ydin on ennallaan. Lisäksi ryhmään on hankittu entinen draftin ykkösvaraus Rick Nash, joka pääsee huippujoukkueeseen ensi kertaa urallaan. Kokoonpanosta on vaikea löytää heikkouksia, etenkin kun valmentaja John Tortorella vaatii pelaajiltaan kivikovaa työmoraalia. Maalissa on lisäksi loistava Henrik Lundqvist, johon voi luottaa jos muut osat pettävät.

Musta hevonen: Washington Capitals (20.00)

Viime kaudella Capitals alisuoritti materiaaliinsa nähden ja oli vähällä pullahtaa ulos pudotuspeleistä. Pudotuspeleissä Washington kuitenkin pudotti pommin lähettämällä Bostonin kesälomille ja pakottamalla Rangersin seitsemään peliin. Capitalsilla on siis yllätyssaumat. Nicklas Bäckström toipui loukkaantumisesta juuri sopivasti. Kun vierellä on aina yhtä viihdyttävä Aleksander Ovetshkin, joukkue on vaarallinen. Myös nuorten maalivahtien Braden Holtbyn ja Michal Neuvirthin onnistuminen on tärkeää. Jälkimmäinen on jo osoittanut nauttivansa paineista.

Kehittynein: Carolina Hurricanes (28.00)

Kunnianhimoiset hankinnat voivat hyvinkin nostaa Hurricanesin pudotuspeleihin. Viime kaudella Carolina oli pettymys ja jäi konferenssissaan 12:nneksi. Kapteeni Erik Staal ja maalivahti Cam Ward ovat yhä mukana keväällä 2006 Stanley Cupin voittaneesta ryhmästä. Lisäksi kokoonpanossa on Jeff Skinnerin ja Justin Faulkin kaltaisia nuoria kykyjä. Iso vaihtokauppa Pittsburghin kanssa toi seuraan Erikin veli Jordanin ja laituri Aleksander Seminin kanssa tehtiin iso sopimus. Hurricanes on paperilla vaarallinen. Jos siirrot osoittautuvat onnistuneiksi, Hurricanes täytyy ottaa vakavasti.

Vaikeuksia odotettavissa: Toronto Maple Leafs (45.00)

Leafsin suuremmat huolet ovat maalivahtiosastolla. Asia voi tosin muuttua, jos Leafs saa naarattua Vancouverista riveihinsä pitkään jahtaamansa Roberto Luongon. Phil Kessel on ykköshyökkääjänä elintärkeä ja James van Riemsdyk on hyvä lisäys. Kolmos- ja nelosketjuista puuttuu kuitenkin syvyyttä ja maalintekoapuja. Voittava joukkue tarvitsisi apuja alemmista ketjuista.

Lyö vetoa NHL:stä täällä.