NHL-ennakko: Läntinen konferenssi


NHL-kausi alkaa vihdoinkin kuukausien sopimusvääntöjen jälkeen. Itäinen konferenssi on jo perattu, tässä veikkaukseni länteen.

Suosikki: Vancouver Canucks (Stanley Cupin voittokerroin 11.00)

Kahdella viime kaudella Canucksin saldo on ollutt liigan paras. Tänäkin vuonna joukkue sijoittunee kärjen tuntumaan. Sedinin kaksosten johtama huippuhyökkäys tulee tuottamaan maaleja eikä peräpäässäkään ole suuria huolia. Hätä ei tule käteen, vaikka maalivahti Roberto Luongo treidattaisiin. Cory Schneider on jo saanut ykkösveskarin natsat ja Luongon lähtö saattaa tuoda joukkueeseen kiinnostavia nimiä. Paineita on, sillä Canucksin odotetaan menevän pitkälle kuten vuonna 2011. Tällä kertaa mellakat kaupungin keskustassa saisivat tosin jäädä väliin.

Musta hevonen: Nashville Predators (22.00)

Nashville on sisukas joukkue, jota kukaan ei halua kohdata. Predatorsia on povattu mustaksi hevoseksi ennenkin. Kahdesta kärkipakista Ryan Suter on jättänyt seuran, mutta kaksikon parempi osapuoli Shea Weber on yhä kantrikaupungissa. Lisäksi taustalla on isoja lupauksia. Hyökkäys on iso ja fyysinen, vaikkakaan ei näyttävä. Menestys määrittyy kuitenkin pitkälti puolustuksen ja maalivahti Pekka Rinteen otteiden perusteella.

Kehittynein: Minnesota Wild (28.00)

Carolinan tavoin Wild teki kaikkensa vahvistaakseen ryhmää tuntuvasti. Zach Parise ja Ryan Suter liittyivät ryhmään massiivisilla sopimuksilla. Rahaa on mennyt ja paljon, mutta joukkueen on saatava vahva fanipohja. Minnesotassa ei ole pelattu pudotuspelejä sitten vuoden 2008. Parise on kotikaupungin poika, joka haluaa ottaa vastuuta sekä johtajana että maalintekijänä. Nimekkäiden tähtien, eheän kokoonpanon ja hyvän maalivahtipelin pitäisi riittää siihen, että Minnesotassa nähdään play-off-lätkää. Stanley Cup lienee silti liikaa pyydetty.

Vaikeuksia odotettavissa: Calgary Flames (60.00)

Columbusta lukuunottamatta kaikilla lännen joukkueilla pitäisi olla kova usko tason riittävyydestä pudotuspelipaikkaan. Ykkössuosikkien takaa poimin Calgaryn. Joukkue ikääntyy verrattuna esimerkiksi Edmontoniin ja Coloradoon, jotka rakentavat tulevaisuutta lupaavien nuorten ympärille. Kokeneesta puolustuksesta on toki hyötyä, mutta hyökkäys on täynnä pelaajia, joiden parhaat vuodet ovat takanapäin.

Lyö vetoa NHL-kaudesta täällä.