NHL: finaalisarja siirtyy takaisin Chicagoon


Chicago tasoitti edellisessä ottelussa finaalisarjan 2-2:een. Ottelu oli jälleen tasainen. Finaalisarja on tähän mennessä ollut kaikkien odotusten arvoinen. Sarja palaa Chicagoon, eikä tähän mennessä nähdyn perusteella ole mitään syytä olettaa, etteikö viideskin ottelu olisi tasainen.

Neljännen ottelun voitto oli Chicagolle äärimmäisen tärkeä, sillä 1-3-tappioasema finaalisarjassa olisi ollut lähestulkoon tekemätön paikka. Aiempien otteluiden tapaan neljäskin kamppailu oli tasainen vääntö. Blackhawks ampaisi ottelun puoliväliin mennessä 3-1-johtoon ja johti myös 4-2 ja 5-4, mutta Boston tuli aina rinnalle. Kolmen erän päätteeksi tulostaulu näytti lukemia 5-5. Chicago oli jatkoajalla vahvempi ja ratkaisi ottelun noin kymmenen jatkoeräminuutin jälkeen. Illan sankariksi nousi puolustaja Brent Seabrook, jonka lyöntilaukaus Tuukka Raskin taakse tasoitti ottelusarjan.

Ennen edellistä ottelua sarjaa johtaneella Bostonilla vaikutti olevan pieni yliote paitsi numeroiden, myös peliesitysten perusteella. Bruins oli ollut pelillisesti parempi ja saanut myös palkinnon. Viimeksi Chicago oli kuitenkin asekeleen edellä, vaikka verkot heiluivat omassakin päässä. Chicagon ongelma on edelleen tähtipelaajien näkymättömyys pudotuspeleissä. Edellisessä ottelussa ykköskorin miehet nousivat kuitenkin esiin, ja tuloksena olikin kuusi tehtyä maalia. Boston on ensisijaisesti vahva joukkue, jonka ei tarvitse luottaa muutamiin yksilöihin yhtä vahvasti kuin Blackhawksin. Siksi juuri Chicagon tähtien on pelattava huipputasollaan. Marian Hossa huilasi ottelusarjan kolmannen ottelun, mutta palasi neljänteen peliin ja aiheutti paljon harmaita hiuksia Bruins-puolustukselle. Hossa kirjautti itselleen myös syöttöpisteen.

Ensi yön ottelusta tulee kaikella todennäköisyydellä yhtä tasainen kuin aiemmistakin. Chicago on matkalla oikeaan suuntaan peliesitystensä perusteella. Se ei silti ole ollut yhtä vahva kuin Bruins, joka näytti jo olevan matkalla 4-1-voittoon finaalisarjassa. Nyt Chicagolla on kuitenkin momentum puolellaan, ja kotietu voi siivittää intiaanit ensimmäiseen voittoon varsinaisella peliajalla. Ne, jotka uskovat maalijuhliin, voivat tarttua yli 6,5 maalille tarjottuun kertoimeen 4,25.

Kertoimet: Chicago Blackhawks - Boston Bruins

1. 2,20
X. 3,55
2. 3,05

Lyö vetoa NHL-finaaleista täällä!