NHL-finaalit: Bruins hakee ryöstön


Enää kaksi joukkuetta kisaa Stanley Cup -pokaalista. Chicago Blackhawksin ja Boston Bruinsin välinen finaalisarja alkaa ensi yönä.

Blackhawksilla on kotietu, sillä se oli NHL-runkosarjan paras joukkue. Sarja alkaa siis United Centerissä. Finaalisarjassa Chicago on kertoimella 1,70 suosikki mestariksi, Bostonin kerroin on puolestaan 2,10. Bruins on kuitenkin pelannut vakuuttavammin matkalla finaaliin, joten Bostonin mestaruus voi hyvinkin kelvata kupongille.

Kun tarkastellaan Bostonin matkaa finaaliin, ei voida olla sivuuttamatta ensimmäisen kierroksen seitsemättä ottelua Torontoa vastaan. Bruins oli 1-4 tappiolla vielä 15 minuuttia ennen loppua, mutta nousi kuin ihmeen kaupalla. Patrice Bergeron tasoitti lopulta viimeisellä minuutilla ja Bruins vei ottelun jatkoajalla.

Nousu oli Bruinsin taistelutahdon ilmentymä. Toronto-sarjan jälkeen se on hävinnyt yhdeksästä ottelustaan vain yhden ja lähettänyt New York Rangersin sekä Pittsburgh Penguinsin lomille. Maalivahti Tuukka Rask on tulikuuma, hyökkäyspäässä show'n on puolestaan varastanut David Krejci. Bruins-hyökkäys on muutenkin ollut dynaamisempi kuin monet väittävät. Ei olisi yllätys, jos joko Brad Marchand tai Milan Lucic iskisi maalin avausottelussa. Kerroin kummankin osumalle on 5,00.

Blackhawksilla oli omat vaikeutensa konferenssin semifinaaleissa Detroitia vastaan. Chicago joutui voittamaan kolme ottelua putkeen noustakseen 1-3-tappioasemasta. Blackhawks ei kuitenkaan ole ollut yhtä tehokas kuin vielä runkosarjassa. Puolustuspää on kuitenkin tiivistynyt, ja juuri se on usein paras tapa pärjätä pudotuspeleissä.

Patrick Kane katkaisi kuivan kautensa iskemällä Los Angeles -sarjan kahdessa viimeisessä ottelussa neljä osumaa. Hawks tarvitsee Kanelta huippuesityksiä myös finaaleissa. Mielestäni Duncan Keith on ollut pudotuspelien paras puolustaja, ja Johnny Oduyan sekä Niklas Hjalmarssonin vahva puolustuspelaaminen on myös osin kompensoinut maalihanojen pienoista tyrehtymistä.

Luvassa on kiihkeä finaalisarja. Kumpikin joukkue on tehnyt hyvin vähän erikoistilannemaaleja, joten veto alle 4,5 maalin puolesta näyttää lupaavalta. Kerroin on 1,88. Boston uhkuu itseluottamusta ja sen kerroin on varsin korkea. Tässä vaiheessa joukkueet ovat äärimmäisen tasaisia, mutta se ei näy kertoimissa. Lyödään siis vetoa Bruinsin puolesta.

Paras veto: Boston Bruins voittaa, 3,15.

Lyö vetoa NHL-finaaleista täällä!