NHL: Islanders hakee jättiyllätystä


Pittsburgh oli vakuuttava läpi runkosarjan ja voitti Itäisen konferenssin. New York Islanders ei ole pelannut pudotuspelejä sitten kevään 2007. Onko saarelaisilla mitään yllätysmahdollisuuksia?

Penguins oli runkosarjassa vahva alusta loppuun. Edes Jevgeni Malkinin, Sidney Crosbin tai James Neal olivat sivussa. Runkosarjan viidestä Islanders-ottelusta Pittsburgh voitti neljä. Keskinäisten otteluiden maaliero oli pingviinien eduksi 17-9.

Isles pelasi pudotuspeleissä viimeksi 2007, eikä moni uskonut nuoren joukkueen pudotuspelisaumoihin tälläkään kaudella. Hyvä runkosarjan loppurutistus riitti kuitenkin play-off-paikkaan. Islanders pelasi hienon huhtikuun. Se voitti kahdeksan ottelua suoraan, yhden jatkoajalla ja hävisi vain neljä kamppailua.

Pittsburgh oli idässä ylivoimainen. Kakkospaikalle sijoittunut Montreal Canadiens jäi yhdeksän pisteen päähän. Vain runkosarjan paras joukkue Chicago Blackhawks pisti 77 pisteellään Penguinsia paremmaksi. Ei siis mikään ihme, että Pensiä ja Hawksia pidetään todennäköisimpänä finaaliparina. Maalivahti Marc-Andre Fleury on pelannut erinomaisesti, ja hän janoaa varmasti revanssia viime kauden pettymyksestä. Pittsburgh putosi Philadelphiaa vastaan, ja Fleurylla oli suuria vaikeuksia. Jos Fleurylla ei suju, Thomas Vokoun on kelpo paikkaaja. Kesken kauden Penguins vahvistui ruotsalaispakki Douglas Murraylla sekä hyökkääjillä Jarome Iginlalla ja Brenden Morrow'lla.

Iso ansio Islandersin pudotuspelipaikasta kuuluu John Tavaresille, joka johti joukkuetta ja teki 47 pistettä 48 ottelussa. Myös maalivahti Jevgeni Nabokovilla ja 44 pistettä 47 ottelussa tehoilleella Matt Moulsonilla on ollut vahva osuus Islesin menestyksessä.

Monikaan asia ei puhu Islandersin puolesta, sillä vastustaja on paperilla ehdottomasti liigan paras. Historia kuitenkin on saarelaisten puolella, sillä Islanders on voittanut kaikki kolme joukkueiden välistä pudotuspelisarjaa. Edellinen kohtaaminen käytiin tosin vuonna 1993.

Kertoimet: Pittsburgh Penguins - New York Islanders, 1. ottelu

1. 1,70
X. 4,20
2. 4,20

Lyö vetoa NHL:n pudotuspeleistä täällä!