NHL: Islanders isännöi alakastin vääntöä


Sekä New York Islanders että Florida Panthers majailevat NHL:n sarjataulukon alemmalla puoliskolla. Floridan riveistä on putkahtanut esiin ruotsalaisyllättäjä.

Ei ole mikään yllätys, että Islanders ja Panthers ovat häntäpään ryhmiä. Viime kaudet ovat olleet kummallekin joukkueelle vaikeita ja menneet lähinnä kurssin kääntymistä odotellessa. Runkosarjaa on jäljellä enää kuukausi, joten on aika kaukaa haettua, että suunnanmuutosta tulisi tälläkään kaudella.

Floridan riveissä muhii yllättäjä. Maalivahti Jakob Markström on noussut Panthersin ykkösveskariksi. Madison Square Gardenissa Markström veti ruotsalaismaalivahtien kohtaamisessa pidemmän korren itseään Henrik Lundqvistia vastaan. Floridan GM Dale Tallon ilmoitti aiemmin, että seurassa on alkanut Markströmin aikakausi. Muutaman ottelun perusteella päätös vaikuttaa onnistuneelta. Markströmissä on aineksia uuden, paremman Floridan rakennuspalaksi.

Islandersissa huomion vie tuttuun tapaan John Tavares. Joukkue voittaa ja häviää tähtensä mukana. Valitettavasti Tavares on ainoa niinkin kovatasoinen pelaaja, mikä estää paremman menestymisen Islandersin kohdalla. New Yorkin pienempi seura saa edelleen odottaa läpimurtoaan.

Kertoimet: New York Islanders - Florida Panthers

1. 2,00
X. 3,90
2. 3,20