NHL: Islanders yllättää Penguinsin toistamiseen


New York Islanders näytti taistelutahtonsa, kun se nousi kahden maalin tappioasemasta voittoon ja tasoitti ottelusarjan Pittsburgh Penguinsia vastaan. Islesin esitys oli kokonaisuudessaan loistava. Joukkue loi paljon maalintekopaikkoja, ja maalivahti Jevgeni Nabokov keräsi itsensä upeasti vaikean alun jälkeen. Penguinsin kannalta oli puolestaan positiivista, että Sidney Crosby ei ollut muuttunut tippaakaan loukkaantumisensa aikana. Crosby iski heti kaksi osumaa. Kertoo Islandersin esityksen tasosta, että sekään ei riittänyt Pensille voittoon. Ehkä se oli Penguinsille tervetullut herätys puolustuspäässä. Nyt Islanders on kuitenkin näyttänyt, mihin se pystyy, eikä hyvä esitys ollut onnenkantamoinen. Islandersin kotikerroin 3,30 on mielestäni erinomainen.

Minnesotalla on todellinen vuori kiivettävänä, sillä Wildin on voitettava Chicago Blackhawks neljä kertaa viidessä ottelussa, jotta jatkopaikka aukeaisi. Kotiyleisön tukea todella tarvitaan, sillä edellisessä kohtaamisessa Wild oli täysin alakynnessä. Chicagon Patrick Kanen play-off-takatukka on palannut, mutta vielä enemmän silmään pistävät miehen upeat maalisyötöt. Kane ei ole vielä itse tehnyt sarjassa maalia, mutta näillä esityksillä sekään ei voi olla kaukana. Kanen maalikerroin on 2,80. Blackhawks oli perjantaina niin ylivoimainen, että nytkään on vaikeaa nähdä muuta pelivaihtoehtoa kuin Chicagon voitto (2,05).

Kerrointen valossa Montrealin ja Ottawan sarja on tässä vaiheessa aivan kolikonheittoa. Otteluvoitot ovat tasan 1-1, kun sarja siirtyy Ottawaan. Kipinät lentelivät jo avausottelussa, kun Senatorsin Eric Gryba taklasi itselleen kahden ottelun pelikiellon ja Lars Ellerille verisen naaman. Canadiens näytti perjantaina sisuuntuneelta ja sai kostonsa. Tulos olisi kuitenkin voinut olla erilainen, jos Sens olisi hyödyntänyt ylivoimansa. Ottawan maalivahti Craig Anderson on ollut sarjan paras pelaaja ja uskon hänen johtavan Senatorsin voittoon (2,30).

Paras veto: New York Islanders voittaa, 3,30.

Lyö vetoa NHL:stä täällä!