NHL: Itäisessä konferenssissa huippukamppailu


Päivän pelivalinta: Montreal Canadiens-Boston Bruins
Vastakkain ovat Itäisen konferenssin kakkonen ja nelonen, mutta kumpikin joukkue on pelannut kaksi ottelua vähemmän kuin konferenssikärki Pittsburgh. Bostonin mukanaolo kärkikahinoissa ei yllätä ketään. Iso osa joukkueen pelaajistosta pelasi työsulun aikana ja joukkue on saanut odotetusti hyvän alun. Bruinsilla on hyökkäyksessä leveyttä. Siitä kertoo se, että joukkue menestyy, vaikka maalikuninkaaksi veikkailtu Tyler Seguin on tehnyt vasta yhden maalin.

Montreal taas on idän suurin positiivinen yllättäjä. Joukkue aloitti kauden uudessa komennossa ja seura riiteli sopimusasioista puolustajatähti P.K. Subbanin kanssa. Tästä huolimatta Habs on voittanut kahdeksasta ottelustaan kuusi. Iso ansio kuuluu Andrei Markovin kaltaisille veteraaneille sekä Alex Galchenyukin ja Brendan Callagherin kaltaisten nuorten yllättävän kypsille esityksille.

Canadiens on voittanut kotiareenallaan neljästi peräkkäin ja sen voittokerroin on komea 2,55. Rakkaiden vihollisten kohtaamisesta tulee kova ja tasainen, mutta näillä kertoimilla kotijoukkue menee peleihin.

Päivän haku: Edmonton Oilers-Dallas Stars
Edmontonilla on nuori ja lahjakas joukkue, ei epäilystäkään. Riittääkö materiaali kuitenkaan pudotuspeleihin vielä tänä vuonna? Siihen emme usko. Lännessä kilpailu on kivikovaa ja etenkin Oilersin puolustus on kysymysmerkki. Dallas on paremmin rakennettu joukkue, jolla on riveissään Cody Eakinin kaltaisia nuoria ja Jaromir Jagrin tyyppisiä veteraaneja. Uskomme Starsin voittoon kertoimella 2,65.