NHL: Jets voittaa Flyersin


Philadelphia Flyersin heräämistä taidettiin tuulettaa liian aikaisin. Erinomainen kuuden ottelun putki vaihtui kahteen nöyryyttävään vierastappioon.

Tänään Phillyssä vierailee Winnipeg Jets. Flyers on pelannut viisi ottelua Läntisen konferenssin joukkueita vastaan ja voittanut vain sarjan heikoimpiin kuuluvan Edmontonin. Jetsin voittosuhde Itäisen konferenssin joukkueita vastaan on puolestaan 6-1-1. Tämä on taas yksi merkki lisää siitä, että konferenssien välillä on eroa.

Winnipeg on hävinnyt tässä kuussa vain erittäin vahvoille Chicagolle ja Minnesotalle, jos mukaan ei lasketa epäonnista rankkaritappiota Calgarylle.

Bryan Little on pysynyt hyvin piilossa siihen nähden, että hän on pistepörssissä 11:ntenä. Ennen kaikkea Jets-hyökkääjän tasaisuus on vakuuttavaa. Littlen koko ketju, jonka laidoilla pelaavat Andrew Ladd ja Blake Wheeler, on kookas ja kovatasoinen.

Kotiinpaluu voi herätellä Flyersia, mutta nähdyn perusteella Winnipegin kerroin 3,15 on arvokas.

Carolina ohitti New Jerseyn sarjataulukossa, kun se voitti Devilsin tiistaina 4-3. Hurricanesilla on mahdollisuus tehdä lisää pesäeroa, kun joukkueet kohtaavat uudelleen Raleighissa.

New Jersey on pelannut tämän myötä jo kolme ottelua voitoitta. Samalla viikkoa aiemmin tehty hyvä työ vedettiin vessasta alas, ja valmentaja Pete DeBoer on taas paineen alla.

Jaromir Jagr teki loppuhetkillä ottelun kannalta merkityksettömän maalin, mutta siirtyi kuitenkin osumalla yhdeksänneksi NHL:n kaikkien aikojen maalipörssissä. Jagrin maalilukema on nyt 691. Jagr on osoittanut, että 41-vuotiaanakin maalivainu on tallella. Itse asiassa Jagr on tehnyt 10 maalia tällä kaudella, kaksi kertaa enemmän kuin kukaan muu Devilsin miehistössä. Siitä voi jokainen vetää omat johtopäätöksensä.

Devilsin maalivahtitilanne on mielenkiintoinen. Cory Schneider on pelannut yksilötasolla paremmin kuin Martin Broedeur, mutta voittoja hän ei ole torjunut. Maalivahtivertailussa joukkueen voitot ovat Brodeurille 7-2.

Hurricanesin riveissä kaikki on ollut hienosti maalivahti Cam Wardin paluun jälkeen. Canesille tekisi hyvää myös päästä tiistaina kahden ensimmäisen erän aikana nähtyyn intensiteettiin. Sinä aikana Carolina oli paljon parempi joukkue kuin Devils. Ennen tiistain ottelua kukaan Carolinan pelaajista ei ollut tehnyt yli kahta maalia tällä kaudella. Uskon Canesin vääntävän niukan voiton (2,20).

Pelivihje: Winnipeg Jets voittaa, 3,15

Lyö vetoa NHL:stä täällä!