NHL-kauden hienoimmat maalit, osa 1


Tynkäkaudesta huolimatta NHL tarjoili paljon hienoa katsottavaa. Kokoamme kauden mieleenpainuvimmat osumat.

Emme ole asettaneet maaleja paremmuusjärjestykseen. Saat itse arvioida, mikä osumista on upein - oli kyse sitten omasta maalista tai coast-to-coast-rynnistyksestä.

1. Pavel Datsjuk vs Nashville

Taikuri Datsjuk näyttää jälleen kykynsä. Detroit Red Wingsin hyökkääjä voittaa kiekon oman puolustusalueen kulmassa ja jyrää läpi koko Predators-puolustuksen. "A Pavel Datsyukian deke of all time", kuuluu selostajan yhteenveto osumasta.

2. Dan Boyle vs Minnesota

Toinen coast-to-coast maali. Tekijänä tällä kertaa Dan Boyle, joka sekä käynnistää että päättää ylivoiman parhaalla mahdollisella tavalla.

3. Martin Brodeur vs Carolina

Oman poikansa New Jersey Devilsiin varannut Martin Brodeur päätyi pöytäkirjaan vähintäänkin epätavallisella osumalla. Devilsille on tulossa rangaistus, kun Hurricanesin Jordan Staal syöttää ohi omasta puolustajastaan. Kiekko päätyy omaan maaliin, jonka Carolinan maalivahti on juuri jättänyt tulevan rangaistuksen vuoksi. Viimeisenä New Jerseyn pelaajana kiekkoon koskenut Brodeur saa osuman nimiinsä, sillä omia maaleja ei jääkiekossa tunneta.

4. Nail Jakupov vs Los Angeles Kings

Oilers on tappiolla lukemin 0-1 ja ottelua on jäljellä vain joitakin sekunteja, kun Jakupovin volley-maali tasoittaa ottelun. Ruuhkan ja yleisen sekaannuksen päätteeksi kiekko päätyy ilmassa Jakupoville, joka tarttuu tilaisuuteensa ja vie ottelun jatkoajalle. Tuuletuskin ansaitsee paikkansa listauksessamme.

5. Zdeno Chara vs Florida

Isokokoinen Chara väläyttää kiekollisia kykyjään, kun hän lähettää Panthers-hyökkääjän hodariostoksille ja vispaa rystyllä maalin. Selostajan lausuma "yli kaksimetrisestä ballerinasta" on myös huippuluokkaa.

Toinen osa on luvassa keskiviikkona. Jo nyt voit valmistautua ensi kauteen lyömällä vetoa ensi kesän Stanley Cup -mestarista. Suurimpina suosikkeina pidetään tämän vuoden konferenssifinalisteja. Lyö vetoa tulevasta NHL-kaudesta täällä!