NHL: Kings hallitsee vieraissa rämpivää Phoenixia vastaan


Boston Bruins - Minnesota Wild

St. Patrick's Day on Bostonissa aina tapaus, ja Bruinsin kahdeksan ottelun voittoputki antaa kotiyleisölle lisää aihetta iloon.

Idän eniten maaleja tehnyt joukkue on pelottava uhka kaikille muille NHL-ryhmille. Bruinsilla on pian myös NHL:n paras maaliero, vaikka joukkueen kausi alkoi vaikeasti.

Wild on ottanut kauden tärkeimmillä hetkillä vain yhden voiton viidestä viime edellisestä, joten ilmassa on pahoja merkkejä. Tappiosta kolme tuli kuitenkin vasta rankkareilla, mikä tekee iskusta paljon pehmeämmän. Mikko Koivu on palannut kokoonpanoon, mutta ei pelaa ykkösketjussa, kiitos maanmies Mikael Granlundin loistovireen olympialaisten jälkeen. Myös Zach Parise ja Jason Pominville ovat iskeneet hyviä tehoja. Maalintekorintama on tosin kapea.

Granlundin ketju pelannee David Krejcin yksikköä vastaan, enkä usko Minnesotan pärjäävän Bostonille, jos tämä taistelu ei pääty Wildin eduksi. Peleihin Bruins -1,5 kertoimella 2,50.

Los Angeles Kings - Phoenix Coyotes

Maaliskuu on toistaiseksi ollut hyvää aikaa Phoenixille, mutta siitä huolimatta näyttää siltä, että Coyotesin kanssa pudotuspelipaikoista kilpailevilla joukkueilla pyyhkii vielä paremmin. Phoenix on voittanut tämän yön vastustajansa kahdesti tällä kaudella, mutta molemmat olivat kotiotteluita.

Ylivoiman viivapelaaja Keith Yandle on syöttänyt 12 edellisessä ottelussa 11 maalia ja noussut Phoenixin pistekuninkaaksi. Joukkueen ylivoima on yleensäkin hyvässä vireessä. Kingsin puolustuksen avaaminen on helpommin sanottu kuin tehty, mutta Phoenixin mahdollisuus voi piillä juuri ylivoimalla.

Kingsin kahdeksan ottelun voittoputki on vaihtunut kahteen peräkkäiseen tappioon. Suurta syytä masentumiseen ei kuitenkaan ole, sillä kummassakin tappiossa ottelun parhaaksi pelaajaksi on valittu vastustajan maalivahti.

Päävalmentaja Darryl Sutter antoi viime viikolla mielenkiintoisen kommentin joukkueestaan, jota pidetään puolustavana ryhmänä. "Emme pelaa omalla alueellamme, joten emme joudu puolustamaan paljoakaan". Kommenteissa on perää, mutta asian voi kääntää niinkin, että Kings tekee aivan liian vähän maaleja hyökkäysalueaikaansa nähden.

Phoenix on voittanut joulukuun alun jälkeen lännen joukkueista vain Edmontonin vieraskentällä. Kingsin paluu voittojen tielle on todennäköisempää kuin yllätys.

Pelivihje: Los Angeles Kings (-1,5) voittaa, 2,50.

Lyö vetoa NHL:stä täällä!