NHL: Kings rankaisee Devilsiä


En ole maininnut Los Angeles Kingsiä hetkeen. Vuoden 2012 Stanley Cup -mestari on enimmäkseen pysytellyt kyttäysasetelmissa tasaisen divisioonan kärjen takana.

Konferenssien väliset kohtaamiset ovat olleet New Jersey Devilsille kohtalokkaita tähän mennessä. Seitsemästä ottelustaan Lännen joukkueita vastaan Devils on voittanut vain Nashvillen, jonka se kukisti viime viikonloppuna. Kingsin esitykset puolestaan ovat olleet osasyy siihen, että Läntisen konferenssin joukkueet ovat olleet vahvoja Idän kilpakumppaneitaan vastaan.

Jonathan Quick on sivussa yli kuukauden, joten Ben Scrivens saa ansaitsemansa tilaisuuden Kingsin maalin suulla. Scrivens on pelannut erittäin hyvin, kun häntä on tarvittu Quickin tuuraajaksi. Scrivens odottaa yön ottelua varmasti innolla, sillä Devilsin hyökkäys on varsin keskinkertainen.

Toisinaan Devils-hyökkäys on täysin hukassa. New Jersey onkin jäänyt jo neljästi nollille. Se on liigan suurin lukema. Pienet laukausmäärät ovat Devilsille jatkuva ongelma. Kingsin fyysinen puolustus tulee hyötymään siitä ja iskemään kiinni Devils-hyökkääjiin. Uskon Los Angelesin selkeään voittoon, joten haetaan isoa kerrointa ja lyödään peleihin Kings-voitto 1,5 maalin takamatkalta (3,70).

Columbuksessa nähdään rämpivien joukkueiden kohtaaminen, kun Blue Jackets isännöi Montrealia.

Näistä joukkueista Canadiensilla oli enemmän varaa pistemenetyksiin. Marraskuu on kuitenkin ollut Habsille raskas. Kuudesta ottelustaan se on voittanut vain yhden. Kolmesta viime vierasottelusta on jokaisesta tullut vähintään kahden maalin tappio.

Sama pätee Jacketsiin, mutta Columbus on sentään saanut tämän viikon vaikeista kamppailuistaan pari lohdutuspistettä otteluiden venyttyä jatkoajalle. Brandon Dubinsky ja Nick Foligno ovat löytäneet maalijyvän, mutta Marian Gaborik on edelleen syväjäässä.

Montrealin hyvistä puolustustilastoista suurin ansio kuuluu maalivahti Carey Pricelle. Puolustuspään pitävyys on myös kompensoinut hyökkäyksen keskinkertaisuutta. Max Pacioretty ja Daniel Briere ovat kärsineet pikkuvaivoista, mutta kummankin on parannettava.

Montreal on nostettu ennakkosuosikiksi, vaikka se pelaa vieraissa ja on huonossa vireessä. Kokeillaan siis Columbusta kertoimella 2,65.

Pelivihje: Los Angeles Kings (-1,5) voittaa New Jersey Devilsin, 3,70

Lyö vetoa NHL:stä täällä!