NHL: Kings vie seitsemännen ottelun


San Jose Sharks ja Los Angeles Kings ovat mitelleet voimiaan jo kuudessa tasaisessa yhteenotossa. Ensi yönä on seitsemännen ja viimeisen kamppailun aika.


San Jose tasoitti sarjan viikonloppuna niukalla 2-1-voitolla. Nyt Sharksin on rikottava sarjassa nähty kotivoittojen sarja. Los Angelesissa fanit eivät kokeneet viime vuonna tämän kaltaista draamaa, kun Kings paineli Stanley Cupin voittoon. Tämä on ensimmäinen kerta kuuteen viime pudotuspelisarjaan, kun Kings on yhden tappion päässä lomasta.


Ensimmäisen maalin tekijä on voittanut kaikki aiemmat kohtaamiset, mikä osaltaan selittää otteluiden alhaista maalimäärää. Sunnuntaina Kings tarjoili voiton Sharksille hopealautasella ottamalla kolme jäähyä ensimmäisen viiden minuutin aikana. Los Angelesin pelin avainasia saattaakin olla juuri intensiteetin ja pelikurin pitäminen tasapainottaminen. Tuomarit ovat ratkaisuotteluissa usein sallivampia kuin normaalisti, mikä on Kingsin etu.


Ei myöskään tekisi pahaa, jos joukkue saisi vihdoinkin tukea avainpuolustajiltaan. Drew Doughty on pelannut noin 28 minuuttia jokaisessa ottelussa, mutta on tehnyt vain yhden pisteen koko sarjassa. Myös Slava Voynovilla on ratkaisuvoimaa. Venäläisen neljän pudotuspelimaalin saldo oikeuttaa puolustajien jaettuun kärkisijaan kyseisessä tilastossa.


Sharksin puolella samoja tehtäviä hoitaa Dan Boyle, jonka pelinrakentelu on iso tekijä San Josen tehokkaan ylivoiman takana. On epätodennäköistä, että ensi yönäkään nähtäisiin hyökkäyspelin juhlaa. Kumpikin joukkue puolustaa hyvin ja maalivahdit pelaavat huipputasolla. Veto alle 4,5 maalin puolesta tuntuu tuovan rahaa joka kerta, joten napataan se jälleen peleihin kertoimella 1,78.


Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella vierasjoukkue voitti kaksi kolmesta katkaisupelistään, mikä voi antaa uskoa San Joselle. Sharksin kerroin onkin erittäin houkutteleva 3,25. Joukkue on ollut hieman epäonninen, jos otetaan huomioon se, että sarja on ollut äärimmäisen tasainen. Olen silti sitä mieltä, että kokonaisuutena Los Angeles on ollut kuudessa ottelussa parempi. Lisäksi puolustavalla mestarilla on varmasti uskoa itseensä, kun sitä tarvitaan. Lyödään siis vetoa Kingsin puolesta.

Paras veto: Los Angeles Kings voittaa, 2,05.


Lyö vetoa NHL:stä täällä!