NHL: Kingsille niukka voitto Sharksista


Pittsburgh Penguins-Toronto Maple Leafs

Toronto matkustaa Pittsburghiin, joka on vain kaksi pistettä Maple Leafsia edellä. Columbus höykytti Torontoa sen kotiluolassa lukemin 6-0, joten kanadalaisjoukkueella on kasvojenpesun paikka.

Pittsburgh on pelannut suurimman osan marraskuusta vieraissa. Kuukauden saldo onkin keskinkertainen 6-5-1. Viime ottelussa Sidney Crosby teki Bostonia vastaan maalin 0,3 sekuntia ennen loppua ja vei pelin jatkoajalle, mutta lisäpiste jäi ottamatta.

Nämä joukkueet kohtasivat viime kuussa, jolloin Maple Leafs -maalivahdin huippuilta riitti Torontolle kotivoittoon. Dave Bollandin ja nyt peliin palanneen Tyler Bozakin loukkaantumiset vaikuttivat ehdottomasti Toronton tekemiseen, sillä esimerkiksi James van Riemsdyk jouduttiin siirtämään sentteriksi.

Nyt sivussa on joukkueen henkinen johtaja Joffrey Lupul. Leafs tekee vähän maaleja, joten en usko sen kaatavan Penguinsia. Peleihin siis Pittsburghin voitto 1,5 maalin takamatkalta (2,40).

San Jose Sharks-Los Angeles Kings

Tämä Läntisen konferenssin kärkijoukkueiden kohtaaminen on yksi NHL-yön kohokohtia.

Kings vei edellisen kohtaamisen lokakuun lopussa jatkoajalla. Sen jälkeen Sharks hävisi neljästi peräkkäin. Muuten San Jose ei ole kärsinyt peräkkäisiä tappioita koko kaudella.

Kingsin edellinen varsinaisen peliajan tappio on 10 pelin takaa. Tämän jakson aikana Los Angeles on päästänyt keskimäärin vain 1,20 maalia per ottelu. Jos joukkue olisi vielä hieman kliinisempi, sitä olisi todella vaikea pysäyttää.

Ottelussa on paikallislatausta. Odotan Kingsin vastaavan fyysisestä puolesta, sillä sen pelityylissä taklaukset ja fyysinen peli ovat avainasemassa. San Jose on puolestaan pelannut alivoimaa vähiten koko liigassa, joten Sharks osaa pitää päänsä kylmänä. Tosin edellisessä kohtaamisessa tunteet kuumenivat, ja Sharks kärsi siitä itselleen epätyypillisesti.

Sharksia vastaan pelaaminen on aina rohkea veto, mutta Kingsin jatkoajan ja rankkarit sisältävä kerroin 2,45 on erittäin pelikelpoinen.

Pelivihje: Los Angeles Kings voittaa San Jose Sharksin (jatkoaika ja rangaistuslaukaukset mukaanlukien), 2,45

Lyö vetoa NHL:stä täällä!