NHL: Kiprusoff jättää jäähyväiset


Itäisen konferenssin viimeisetkin pudotuspelijoukkueet varmistuivat viime yönä, mutta keskinäinen järjestys ei ole vielä selvillä. New York Islanders kuuluu lopullista paikkaansa etsiviin seuroihin. Viime yönä Isles hävisi Philadelphiassa. Nyt matka jatkuu Buffaloon, jonka ylpeys Sabres on levännyt kolme päivää yllätettyään sitä ennen Pittsburghin. Thomas Vanek nakutti tiistaina kolme pistettä. Vaikka hän ei pysynytkään alkukauden loistovireessään, hän on ollut Sabresin luottomies koko kauden ajan. Islanders voi yllättää pudotuspeleissä, mutta uskon joukkueen olevan tänään hieman väsynyt. Sabresin kerroin 2,65 saa pelin.

Minnesotalla on voitolla Edmonton Oilersista mahdollisuus ryömiä vihdoinkin pudotuspeliviivan paremmalle puolelle. Lisämotivaatiota tuo mahdollisuus välttää erinomaisen Chicago Blackhawksin välttäminen ensimmäisellä kierroksella. Wild on voittanut kaikki kolme otteluaan Oilersia vastaan parin maalin erolla. Edmontonin ainoa voitto kolmen viime viikon aikana tuli lännen huonointa joukkuetta vastaan. Kymmenen ottelun putkensa aikana Oilers on tehnyt vain kahdesti enemmän kuin yhden maalin samassa ottelussa. Myös Wildilla on ollut maalinteko-ongelmansa, mutta Minnesotan parempi puolustus tekee tehtävänsä, jos sitä tarvitaan. Minnesota (1,72) voittaa ja varmistaa pudotuspelipaikkansa.

Chicago on jo varmistanut itselleen President's Trophyn, jonka saa liigan komeimman pistesaldon kokoava joukkue. Blackhawks voi parantaa tilastojaan entisestään Calgarya vastaan. Flames on viime aikoina poiminut sen verran pisteitä, ettei se välttämättä pääse valitsemaan NHL-draftissa viiden ensimmäisen joukossa. Viime yönä joukkue sai kuitenkin St. Louisissa selkäänsä, mikä voi näkyä väsymyksenä. Maalivahti Miikka Kiprusoff pelaa ottelun, joka jäänee hänen NHL-uransa viimeiseksi. Turkulainen on edustanut seuraa vuodesta 2003. Kipper on myös seuran kaikkien aikojen voittotilaston ykkönen, joten hän saa joka tapauksessa hienot jäähyväiset. Blackhawks on kuitenkin niin armoton, etten usko Kiprusoffin joutsenlaulun soivan duurissa. Chicago voittaa rutiinilla (1,62).

Paras veto: Buffalo Sabres voittaa, 2,65.

Lyö vetoa NHL:stä täällä!

Best bet: Buffalo Sabres to win at 2.65