NHL: kotietu siivittää Maple Leafsin voittoon


Toronto Maple Leafs 2,40, tasapeli 3,85, Tampa Bay Lightning 2,55

Pitkä kotiotteluiden putki ja uuden kapteenin Steven Stamkosin paluu maalitilastoihin on piristänyt Tampa Bay Lightningia. Nyt Bolts yrittää kolmatta kertaa voittaa Atlantin divisioonan kilpakumppaninsa.

Tampan kolmen ottelun voittoputki on lupaava, mutta jokainen voitto on tullut sellaisia joukkueita vastaan, jotka ovat matkalla alaspäin. Itse asiassa Lightning on ottanut vain kaksi voittoa Torontoa paremmin sijoittuneista joukkueista vuoden 2014 puolella.

Toronto on tähän asti uhmannut tilastoja, joiden mukaan sen pitäisi hävitä enemmän kuin voittaa. Pelin paraneminen on kuitenkin kohentanut tilastojakin. Viime aikoina voittoja on tullut, vaikka Phil Kesselin maalihanat ovat olleet tukossa.

Idän kolmanneksi paras kotijoukkue kohtaa kahdeksasta edellisestä vierasottelustaan vain kaksi voittaneen ryhmän, joten Maple Leafsin kerroin 2,40 on ehdottomasti pelikelpoinen.

Chicago Blackhawks 2,30, tasapeli 3,70, St. Louis Blues 2,75

Ottelulla on valtava merkitys. Kyseessä on Keskisen divisioonan sisäinen kamppailu, ja lisäksi joukkueet saattavat kohdata pudotuspeleissä.

Blues sai ensimmäisenä täyteen 100 pistettä. Yhdeksässä viime ottelussaan se on menettänyt vain yhden pisteen. Näistä otteluista uusi maalivahti Ryan Miller on pelannut kahdeksan. Miller on päästänyt vain 13 maalia, joten hänen hankkimisekseen tehdyt uhraukset ovat toistaiseksi kannattaneet.

Blues on tällä hetkellä kolmen ottelun voittoputkessa. On hieman yllättävää, että ensi yön vastustaja Chicago ei ole pystynyt samaan sitten tammikuun alkupuoliskon. Joel Quenneville on tyypilliseen tapaansa yrittänyt herätellä Hawksia ketjumuutoksilla. Ongelmat ovat sentterin paikalla. Michal Handzusin asema kakkosketjun keskellä kyseenalaistetaan jatkuvasti.

Chicago pelasi eilen vuoristoratamaisen ottelun Philadelphiaa vastaan. Hawks oli pelannut edellisenä päivänä myös ennen edellistä otteluaan Bluisia vastaan. St. Louis otti silloin 6-5-rankkarivoiton. Blues on ottanut täyden pistepotin kauden kaikista kolmesta kohtaamisesta, vaikka kaksi otteluista venyikin jatkoajalle. Joukkueiden kuntokäyrissä ei ole aiemmin ollut näin selkeää eroa, joten mielestäni Blues on pelin arvoinen jatkoajan ja rankkarit sisältävällä kertoimella 2,05.

Pelivihje: Toronto Maple Leafs voittaa, 2,40.

Lyö vetoa NHL:stä täällä!