NHL: Kuuma kanadalaissarja jatkuu


Edellinen ottelu Montrealin ja Ottawan välillä päättyi kuumaan joukkopainiin. Ottawa voitti ottelun, jossa jaettiin ennätysmäärä rangaistuksia. Senators johtaa sarjaa 2-1 ja pelaa ensi yönä viimeisen kotiottelunsa ennen kuin sarja siirtyy Montrealiin ainakin yhden ottelun ajaksi.

Kolmas kamppailu oli todellinen pudotuspeliottelu. Sarja on ollut kiihkeämpi kuin monet odottivat. Ensimmäisen ottelun kohutaklauksen jälkeen kanadalaisjoukkueiden yhteenotosta on tulossa todella kuuma. Kolmannessa ottelussa jaettiin peräti 236 jäähyminuuttia, eikä siinä välttämättä kaikki. On edelleen mahdollista, että pahimmat riitapukarit saavat lisäpelikieltoja. Muiden muassa Montrealin tähtipakki P.K. Subban odottaa tuomiotaan.

Itse ottelussa Ottawa pelasi loistavasti. Siitä iso ansio kuuluu maalivahti Craig Andersonille, joka torjui 34 laukauksesta yhtä vaille kaikki. Loppulukemat kirjattiin 6-1. Jean-Gabriel Pageau tekaisi hattutempun ja ikinuori ruotsalainen Daniel Alfredsson kolme pistettä.

Monet epäilivät Montreal-maalivahti Carey Pricen tason riittävyyttä pudotuspeleissä. Toistaiseksi Anderson onkin ollut Pricea vahvempi maalivahtien taistossa. Jos 30 laukauksesta kuusi menee selän taakse, tyytyväisyyteen tuskin on aihetta. Canadiensin ykkösveskarin on saatava enemmän irti itsestään, jotta sarja voisi kääntyä. Tämä vain korostuu, sillä Montrealin paras pistemies Rene Bourque on tehnyt vain kolme pistettä. Senatorsin paras pistemies Alfredsson on hänkin tehtaillut vain neljä pinnaa, mutta Ottawalla on kuitenkin riveissään enemmän pelaajia, jotka ovat tehneet enemmän kuin yhden pisteen.

Edellisen ottelun hulinoiden jälkeen ensi yön kamppailusta tullee tasan yhtä viihdyttävä. Edellisten otteluiden tapaan odotettavissa on fyysinen peli, jossa maalivahdit ovat avainroolissa.

Kertoimet: Ottawa - Montreal

1. 2,20
X. 3,70
2. 2,95

Lyö vetoa NHL:stä täällä!