NHL: kylmänviileä Avalanche voittaa jälleen Ducksin


Dallas Stars - Calgary Flames

Rich Peverley on tällä hetkillä päähenkilö kaikissa Dallasiin liittyvissä keskusteluissa. Sydänvika, joka aiheutti maanantaina Peverleyn dramaattisen luhistumisen kesken ottelun, pitää hyökkääjän sivussa loppukauden.

Stars kunnioitti toipuvaa joukkuekaveriaan hienolla tavalla ottamalla kolmannen peräkkäisen voittonsa vain 24 tuntia tapahtuneen jälkeen. Se oli vain jatkoa hyvälle jaksolle, sillä helmikuun alusta lukien Starsin saldo on 8-2-1. Jos sarjataulukossa ei tapahdu mullistuksia, Dallas nähdään pudotuspeleissä.

Luotettava maalivahti Kari Lehtonen on sivussa loukkaantumisen takia, joten veteraanimaalivahti Tim Thomasin torjuma voitto ja hyvä esitys miehen ensimmäisessä ottelussa olivat tärkeitä asioita. Hyökkäyspäässä Jamie Benn ja Tyler Seguin ovat loistoiskussa. Se ei lupaa hyvää Calgarylle, jonka riveistä puuttuu vaarallisia hyökkääjiä.

Flames on jo kärsinyt Dallasille kaksi selvää tappiota tällä kaudella, ja kyseessä on surkea vierasjoukkue. En usko yllätykseen, joten vetoihin Dallas -1,5 kertoimella 2,45.

Colorado Avalanche - Anaheim Ducks

Sarja-avauksessa Avalanche murskasi Anaheimin 6-1. Harva kuitenkaan uskoi, että voitto oli vain merkki tulevasta.

Kauden keskivaiheilla Colorado kärsi pienen notkahduksen, mutta vuoden 2014 puolella se on liigan eniten pisteitä kerännyt joukkue. Seitsemän viime ottelun ainoa tahra on tappio sarjakärki St. Louis Bluesille.

Toisaalta Ducksinkin kausi on toistaiseksi ollut oikein hyvä. Viime aikoina se on hieman kompuroinut. Neljän ottelun voitottomasta putkesta huolimatta Anaheim on kuitenkin Läntisessä konferenssissa toisena.

Esitys 2-7-tappiossa Calgarylle oli kuitenkin todennäköisesti Ducksin koko kauden huonoin. Notkahdus voi juontaa juurensa jo siirtotakarajaan, jolloin Ducks yritti selvästi vapauttaa tilaa palkkakattoon. Dustin Penner lähti, mutta tilalle Anaheim ei onnistunut hankkimaan isoa kalaa.

Avsin Matt Duchene on tällä hetkellä uransa pisimmässä yhdeksän ottelun pisteputkessa. Duchene ja joukkueelle yhtä tärkeä ketjukaveri Ryan O'Reilly ovat liekeissä, vaikka ketjun kolmas palanen PA Parenteau liittyi Alex Tanguayn ja Paul Stastnyn seuraan sairastuvalla.

On yllättävää, että Ducksin vaikeudet ovat osuneet jaksoon, jossa se on pelannut enimmäkseen kotiotteluita. Vierasottelut eivät ole auttaneet asiaa. Pidän siis Coloradoa loistavana ehdokkaana peleihin.

Pelivihje: Colorado Avalanche voittaa, 2,40.

Lyö vetoa NHL:stä täällä!