NHL: Lightning iskee Blue Jacketsin nurin


Columbus Blue Jackets-Tampa Bay Lightning

Tampa Bay Lightning on hävinnyt tällä kaudella vain kerran sarjassa alempana olevalle joukkueelle. Uskon tilaston pysyvän ennallaan myös tämän visiitin jälkeen.

Bolts on hävinnyt vieraissan neljästi peräkkäin. Ennen vaikeaa putkea Läntisen konferenssin joukkueita vastaan Lightning oli kuitenkin selvittänyt yhdeksän edellistä kamppailuaan saldolla 6-2-1. Blue Jackets ei puolestaan voittanut koko marraskuussa kahta ottelua peräkkäin. Columbuksen kausi on vedenjakajalla.

Isäntien Ryan Johansen on tehnyt neljässä viime ottelussaan tehot 4+6 ja noussut Jacketsin sisäisen pistepörssin kärkeen. Seura on suhtautunut vuoden 2010 draftin neljänteen varaukseen maltillisesti. Nyt Johansen näyttää olevan valmis nousemaan Jacketsin kärkihahmoksi. Johansenin edesottamukset ovat olleet sitäkin arvokkaampia, kun huomioidaan, että joukkueen neljästä kovapalkkaisimmasta hyökkääjästä kolme on sivussa. Nathan Horton ja Marian Gaborik ovat edelleen sairastuvalla. Joukkueen alkukauden ykkösnimi Brandon Dubinsky on kuitenkin jo harjoitellut jäällä, joten hän lienee mukana.

Vezina-voittaja Sergei Bobrovskin päästettyjen maalien keskiarvo 2,81 on suuri pettymys. Viime kauden vastaava lukema oli 2,00. Myös puolustuskuusikkoa voi pitää alisuorittajina. Kertoimet ovat tasaiset, mutta Tampa Bay (kerroin 2,45) tulee näyttämään, miksi sillä on kasassa 10 pistettä enemmän.

Toronto Maple Leafs-San Jose Sharks

San Jose on lähettänyt myrskyvaroituksen muulle liigalle voittamalla kotiputkensa kaikki viisi ottelua. Toronto on yöllä tiukan paikan edessä.

Maple Leafs hävisi edellisen kotiottelunsa 0-6, joten se on faneilleen velkaa. Huono esitys derbyssä Montrealia vastaan ei helpottanut asioita. Eikä siinä vielä kaikki, sillä Randy Carlylen suojateilla on muutenkin vaikea jakso menossa. Kuudessa viime ottelussa Leafsin tilille on tullut vain yksi voitto ja omissa on soinut 23 kertaa. Sharksin vierailu ei olisi voinut osua heikompaan saumaan.

Leafs kyllä taklaa ja blokkaa laukauksia, mutta se myös syyllistyy kiekonmenetyksiin useammin kuin mikään muu joukkue. Toronton on yksinkertaistettava kiekollista peliään ja pelattava erittäin hyvin myös kiekottomana.

Brent Burns siirtyi viime kaudella puolustajan tontilta oikeaksi laituriksi. Burnsista on tullut Sharksille tärkeä ase. Isokokoisena voimahyökkääjänä Burns täydentää hyvin Joe Thorntonin pelintekotaitoja. Vaikka Toronto pitäisikin tämän kaksikon kurissa, Logan Couture ja Patrick Marleau ovat valmiita ottamaan vetovastuun. Peleihin San Jose -1,5 (2,90).

Pelivihje: Tampa Bay voittaa, 2,45.

Lyö vetoa NHL:stä täällä!