NHL: Los Angeles vie Game Sevenin


Anaheim Ducks – Los Angeles Kings

Chicago Blackhawks odottaa konferenssifinaalissa tämän sarjan voittajaa. Joukkueiden välillä on vain kymmeniä kilometrejä, eikä ryhmillä ole suurta eroa myöskään jään tasolla - tai sitten kumpikaan joukkue ei vain pysty lyömään kuoliniskua. Sarjan kahdella vierasvoitolla aloittaneen Kingsin olisi pitänyt mennä helposti jatkoon, mutta näin ei käynyt. Keskiviikkona Anaheimilla oli puolestaan mahdollisuus katkaista sarja, mutta joukkue ei käyttänyt tilaisuuttaan.

Tilanne on varsin harvinainen Ducksille, joka on voittanut vain kaksi Game Seveniä seurahistoriassaan. Kings on pystynyt samaan pelkästään kahdella viime kaudella. Ennen ratkaisevaa ottelua kummankin joukkueen valmentaja on yrittänyt tehdä omasta joukkueestaan altavastaajaa.

Kuuden ottelun maaliero on tasan 13-13, joten kumpikin joukkue on pitänyt vastustajansa kurissa. Maalivahdit ovat niin laadukkaita, että muutosta tuskin tulee ensi yönäkään.

Tämän pudotuspelikierroksen molemmat aiemmat Game Sevenit ovat jääneet alle 4,5 maalin. Tästäkin ottelusta tulee melko hermostunut, ja 1,94 on hyvä kerroin putken jatkumiselle. Anaheimin tehoista on vastannut lähinnä joukkueen ylivoima, mutta nyt Ducksin on kenties löydettävä muita tehomiehiä. Tuomarilinja Game Sevenissä lienee nimittäin löysä.

Los Angelesin sentteri Anze Kopitar on ollut tähän mennessä tasaisuuden ilmentymä. Hän on jäänyt 13 pudotuspeliottelussaan vain kerran pisteittä. 17 pleijaripistettä tehnyt Kopitar johtaa pudotuspelien pistepörssiä. Kerroin slovenialaisen pisteputken jatkumiselle on 1,52. Vielä luotettavampi vaihtoehto on ketjukaveri Justin Williams, joka on uransa viidessä ratkaisuottelussa tehnyt 15 pistettä.

Anaheimilla ei ole yhtä paljon kokemusta laajalla rintamalla, mutta esimerkiksi Ryan Getzlaf, Saku Koivu ja Teemu Selänne ovat pelanneet yhden jos toisenkin tärkeän ottelun. Selänteelle ensi yön ottelu on uran viimeinen, jos Ducks häviää.

Pelipäätös riippuu lopulta siitä, kumpaan joukkueeseen luottaa enemmän. Itse luotan Kingsiin. Los Angeles on pärjännyt aiemminkin hienosti vastaavien paineiden alla, ja pitkällä tarkastelujaksolla sillä on näistä joukkueista parempi puolustus.

Pelivihje: Los Angeles Kings voittaa, 2,70.