NHL: maaleja mättävä San Jose upottaa Columbuksen


Columbus Blue Jackets - San Jose Sharks

Joukkueilla on loppukautta silmälläpitäen eri tavoitteet. Kumpikin ryhmä on kuitenkin pääsemässä tahollaan vauhtiin, joten ottelu on katsomisen arvoinen.

Viime kuussa Sharks voitti Jacketsin 3-2. Lopputulos on tasainen, mutta tosiasiassa Sharks hallitsi ottelua ja pyöritti peliä hyökkäyspäässä pitkät pätkät. San Jose voitti laukaukset 47-21.

Sharksin alivoima kuuluu liigan viiden parhaan joukkoon, mutta lisäksi joukkue on ottanut vähiten kaksiminuuttisia tämän kauden NHL:ssä. Puolustuksessa Marc-Edouard Vlasic ja Justin Braun tahkoavat isoimmat minuuttimäärät, ja kumpikin pelaaja on hyvin kurinalainen.

Kolmessa edellisessä ottelussaan Sharks on tehnyt itse 15 maalia. Jos Blue Jackets sattuu tekemään avausmaalin, luvassa voi olla viihdyttävä ottelu, jossa mennään vauhdilla päästä päähän. Jacketsin Artem Anisimov on tehnyt kuusi maalia seitsemään otteluun, mutta maalivahti Sergei Bobrovskilla on ollut toitä hieman liikaakin.

Columbusta on vaikea sivuuttaa peleistä. Hyvän jaksonsa aikana Jackets ei ole kuitenkaan voittanut yhtäkään Sharksin tasoista nippua. Columbus on kukistanut vain yhden pudotuspeleihin matkalla olevan joukkueen. Nappaan siis San Josen peleihin kertoimella 2,40.

Tampa Bay Lightning - Florida Panthers

Kumpikaan joukkue ei pääse hyvässä iskussa Floridan paikallisotteluun.

Tampa Bayn edellisestä voitosta on vierähtänyt 12 päivää. Lightning on ottanut vain kuusi pistettä 20 mahdollisesta viime kierroksilla. Play-offeihin pyrkivälle joukkueelle tilanne on huolestuttava. Idässä yhdeksäntenä oleva joukkue on vain neljä pistettä Boltsia jäljessä. Maalivahti Ben Bishop ei voi pitää joukkuetta pystyssä ikuisesti. Parin puolustuspään loukkaantumisen myötä päästettyjen maalien keskiarvo on lähtenyt nousuun, eikä Bolts ole kyennyt kompensoimaan tätä hyökkäyspäässä.

Floridan ongelma on epätasaisuus. Väliaikaisvalmentaja Peter Horachekilla on edeltäjänsä tavoin ollut vaikeuksia maalinteko-ongelman ratkaisemisessa. Lightningin Steven Stamkos teki puolestaan lokakuussa kuusi pistettä kahdessa ottelussa Panthersia vastaan. Nyt paluun tehnyt Stamkos on pelannut kolme ottelua pisteittä.

Lightning on itse asiassa voittanut kauden kaikki kolme aiempaa kohtaamista, kaksi niistä viiden maalin erolla.

Kumpikin joukkue elää vaikeita aikoja, ja kertoimissa houkutteleekin tasapeli (3,70). Myös Panthersin kerroin 3,75 on harkitsemisen arvoinen, sillä Cats on aiheuttanut vieraissa pari muutamia yllätyksiä tällä kaudella.

Pelivihje: San Jose Sharks voittaa, 2,40.

Lyö vetoa NHL:stä täällä!