NHL: maalijyvänsä löytänyt Toronto suosikkina Dallasiin


Dallas Stars 2.20, tasapeli 3.80, Toronto Maple Leafs 2.85

Torontossa on hienoa olla, kun Maple Leafs on kuuden ottelun voittoputkessa. Jokainen voitto luo hypeä, ja aivan syystä: Leafs tekee paljon maaleja ja pelaa viihdyttävää peliä.

Dallas puolestaan otti tiistaina Minnesotaa vastaan vasta toisen voittonsa 11 viime otteluun. Joukkueen sitoutuminen oli ihailtavaa. Rehellisyyden nimissä on kuitenkin sanottava, että Wild käytännössä lahjoitti kurittomuudellaan voiton Starsille. Dallas sai pelata isot määrät ylivoimaa.

Starsin kotiputkea on jäljellä vielä neljä peliä. Sen maksimaalinen hyödyntäminen ennen olympiataukoa on erittäin tärkeää. Minnesotan lisäksi Dallas on pystynyt kuudessa viime kotiottelussaan voittamaan vain heikon Edmontonin.

Ennen kyseistä voittoa Dallasin päästettyjen maalien keskiarvo oli vähällä nousta yli kolmen. Toronton tulikuuma ykkösketju ja ylivoima lupaavat isännille vaikeaa iltaa. Lisäksi Starsin ykköspuolustaja Stephane Robidas (jalan murtuma) on sivussa vielä jonkin aikaa.

Leafsin kerroin on 2,85, vaikka joukkueiden kuntokäyrät osoittavat aivan eri suuntiin. Torontolla on kaikki mahdollisuudet ottaa seitsemäs peräkkäinen voittonsa.

San Jose Sharks 1.70, tasapeli 4,15, Winnipeg Jets 4.15

Valmentajanvaihdos on piristänyt Winnipeg Jetsiä, joka on voittanut neljä viime otteluaan. Erityisen vahva merkki noususta on vierasvoitto Anaheimista, joka ei ollut hävinnyt yhtään kotiottelua varsinaisella peliajalla ennen Jetsin vierailua.

Selkääntaputtelulle ei kuitenkaan ole sijaa, sillä pudotuspeleihin on vielä pitkä matka. San Jose Sharks on Läntisen konferenssin toiseksi paras kotijoukkue ja itsekin neljän ottelun voittoputkessa, joten yksi putki katkeaa yön ottelussa.

Jets-maalivahti Ondrej Pavelec on pelannut hyvin putken aikana. Pelin paranemisesta huolimatta Pavelecin on edelleen pelattava todella hyvin, jotta Jets voisi pärjätä. Myöskään Blake Wheeler ja Bryan Little eivät ole jääneet tehopisteittä vähään aikaan. San Josen puolelta seurantaan on syytä laittaa Joe Pavelski, joka on tehnyt kuusi maalia kolmessa viime ottelussa. Pavelski on koko liigan maalipörssin viiden parhaan joukossa. Etenkin kotonaan Sharks vie yleensä laukaisutilastot suvereenisti, joten Pavelecille on luvassa töitä.

Winnipeg ansaitsisi alhaisemman kertoimen. Jetsin itseluottamus on niin hyvä, että joukkue kyllä käyttää tilaisuutensa. Mielestäni tasapelin kerroin 4,15 on kuitenkin järkevämpi valinta kuin Jetsin suoran voiton kerroin 4,05.

Pelivihje: Toronto Maple Leafs voittaa, 2,85.