NHL: Maple Leafs käy ryöstöretkellä


Pudotuspelit alkoivat upeasti viime yönä. Ensi yönä käyntiin pyörähtää kolme uutta sarjaa.

Jos pidät raivokkaasta, fyysisestä jääkiekosta, ota seurantaan Boston Bruinsin ja Toronto Maple Leafsin välinen sarja. Joukkueiden välit ovat "lämpimät" ja kummankin ryhmän voimahyökkääjät odottavat sarjaa kädet hikoillen, sillä kumpikin joukkue on taklauspelin ystävä.

Kummankin runkosarja päättyi heikosti. Keskinäisiä kohtaamisia siihen mahtui neljä. Bruins voitti niistä kolme, mutta kaikki ottelut olivat erittäin tasaisia.

Toronton pistekärki Phil Kesselille sarja on erityisen tunteikas, sillä hän aloitti uransa Bostonissa. Hänen on esiinnyttävä hyvin, jotta Leafsilla olisi mahdollisuuksia.

Kesselin maalikerroin on 3,50. Samalla hän näpäyttäisi seuraa, joka kauppasi hänet pois. Mielestäni Torontolla on edellytykset yllättää avauspelissä. Maple Leafsin jatkoajan sisältävä voittokerroin on 2,60.

Lännen ykkönen Chicago joutui tekemään viime yönä täyden päivätyön. Ensi yönä New York Islanders yrittää säikäyttää idän ykkösen Pittsburghin toden teolla.

Penguinsin Stanley Cup -voiton kerroin on jo näin aikaisessa vaiheessa niinkin alhainen kuin 4,25. Joukkueen materiaalin kovuus on kaikkien tiedossa.

Maalivahti Marc-Andre Fleury on suurennuslasin alla epäonnistuttuaan viime vuoden pudotuspeleissä. Fleury vei kuitenkin Pensin päätyyn asti 2009, ja mies pystynee hälventämään epäilyt.

Islandersia ei voi tuomita täysin ennakkoon, sillä se päätti runkosarjansa hyvin. Olisi ehkä silti turhan rohkeaa ennustaa, että Isles voittaa sarjan. Peleihin turvallinen vaihtoehto, eli Pittsburghin voitto kertoimella 1,70.

Vancouver Canucks ja San Jose Sharks ovat viime vuosina olleet kovin tasaisia. Kumpikin on kuulunut mestariehdokkaisiin ja kummallakin on rahkeita mennä pitkälle.

San Jose hakee revanssia vuoden 2011 konferenssifinaalien tappiolleen. Sharksilla on pudotuspeleissä sulavan joukkueen maine.

Tänä vuonna Sharksilta ei odoteta yhtä paljon. Joukkue on tasapainoinen, muttei valtavan hyökkäysvoimainen. Maalivahti Antti Niemen onnistuminen on tärkeää.

Kaikki kotijoukkueet voittivat viime yönä, mikä kertoo kotiedun merkityksestä tärkeillä hetkillä. Vancouver (voittokerroin 2,15) on omien faniensa edessä vahvoilla.

Paras veto: Toronto Maple Leafsin voitto (sisältää jatkoajan), 2,60

Lyö vetoa NHL:stä täällä!