NHL: Minnesota kukistaa Nashvillen


St. Louis Blues 2.15, tasapeli 3.70, Boston Bruins 3.00

Vastakkain on kaksi loistavaa joukkuetta, joiden kerroin Stanley Cup -voitolle on tällä hetkellä 10,00. Kamppailu on mielenkiintoinen mittari pudotuspelejä ajatellen.

Huomionarvoista on, että Boston-kapteeni Zdeno Chara on sivussa, koska hän kantaa Slovakian lippua olympialaisten avajaisissa. Bluesin vahvaa hyökkäystä vastaan Charan 25:ttä peliminuuttia voi tulla ikävä.

Toisaalta Bruinsilla on Tuukka Rask, kenties NHL:n paras maalivahti. Savonlinnalaisen avulla Bruins-puolustus voi hiljentää kenet tahansa.  St. Louis on viimeisen kuukauden aikana jäänyt jo neljä kertaa vain yhteen maaliin. Ennen tammikuun 10. päivää niin oli käynyt koko kaudella vain kerran.

Bluesilla on ollut joitakin vaikeuksia myös omassa päässään. Se on pelannut tasaisia pelejä sellaisten joukkueiden kanssa, jotka se kukisti rutiinilla aiemmin. Kärkikamppailuissa Blues ei ole ollut kovin kummoinen, ja viidestä viime kotiottelustaan se on hävinnyt kolme. Bruins pelaa vahvaa jaksoa, joten napataan vierasvoitto lapulle.

Minnesota Wild 2.02, tasapeli 3.80, Nashville Predators 3.20

Minnesotalla on mahdollisuus ottaa viides peräkkäinen kotivoittonsa ennen taukoa.

Wild on jättänyt Nashvillen nollille jo kahdesti tällä kaudella, viimeksi viime kuussa. Toisin kuin marraskuisessa kohtaamisessa, Wild sai viimeksi Predatorsin ylivoiman kuriin. Siinä onnistuminen on tärkeää myös ensi yönä.

Mikael Granlund on hienossa iskussa, vaikka hän jäikin viime ottelussaan pisteittä. Valmentaja Mike Yeo on palkinnut menon runsaalla jääajalla. Myös USA:n olympiajoukkueen kapteeniksi valittu Zach Parise on ollut liekeissä valintansa jälkeen. Granlundin ja Parisen suoritustason onkin pysyttävä ylhäällä, kun Mikko Koivu on sivussa.

Maalivahti Devan Dubnykin hankkiminen ei ole toiminut Predsin kannalta toivotusti, vaikka peliään parantanut Carter Hutton onkin osittain kompensoinut maalivahtipelin puutteita. Parhaiten Nashville kuitenkin puolustaa kotijäällään. Vieraissa Preds päästää keskimäärin kolme maalia per ottelu, ja tien päällä myös sen hyökkäys on liigan huonoimpia. Minnesota ei ole kovinkaan tehokas, joten tasoitusvetoihin en tartu kovin herkästi, mutta uskon Wildin joka tapauksessa voittavan ottelun.

Pelivihje: Minnesota Wild voittaa, 2,02.

Lyö vetoa NHL:stä täällä!