NHL: Minnesota ottaa avausvoiton


Montreal Canadiens 2.90 Boston Bruins 2.25

Bruins jyräsi vakuuttavalla tavalla toisen ottelun kolmannessa erässä ja tasoitti sarjan lukemiin 1-1. Tunnelma tulee olemaan korviahuumaava, kun sarja siirtyy Montrealiin.

Montreal harmittelee varmasti johtoaseman hukkaamista viimeisen kymmenen minuutin aikana. Bostonin-visiitti oli kuitenkin sikäli onnistunut, että Canadiens varasti kotiedun. Montrealin on yksinkertaisesti hyväksyttävä se, että Bostonin taso riittää voittoon milloin tahansa. Canadiensin on pystyttävä hyödyntämään omat mahdollisuutensa.

Aivan kuin ennen sarjan alkua, Bruins käyttää mediaa hyväkseen ja yrittää horjuttaa ennen kaikkea Montreal-veskari Carey Pricea. Montrealin maalivahtina pelaamisen vastuu on kasvattanut Pricea. En kyseenalaista Pricen itseluottamusta, joka on nostettu kysymysmerkiksi aiemmin.

Viime vuonna näihin aikoihin David Krejci oli täysin pysäyttämätön johtaessaan Bostonia kohti finaaleja. Tämä vuosi on ollut tshekille vaikeampi. Sama pätee Brad Marchandiin, joka on myös yleensä luotettava suorittaja tärkeillä hetkillä. Kumpikin jahtaa vielä ensimmäistä pudotuspelimaaliaan.

Kumpikin joukkue on tehnyt melko paljon maaleja, mutta yli 5,5 maalin kerroin pysyy edelleen korkealla (2,35) sarjan ennakko-odotusten takia. Kolmas ottelu voi kyllä olla tiukempaa vääntöä, mutta tällä hetkellä pelit ovat niin hektisiä, että over-veto on hyvä vaihtoehto. Kotijoukkue on altavastaaja, ja 2,90:n suuruisella kertoimella olen kyllä valmis poimimaan Montrealin kiinni.

Minnesota Wild 2.85-Chicago Blackhawks 2.20

Keskisen divisioonan kilpakumppanien välillä ei ole vielä nähty yllätyksiä. Chicago vei kummatkin kohtaamiset kotikentällään.

Pari loppuhetkien maalia toisessa ottelussa teki voittomarginaalista Chicagon kannalta imartelevan. Ihan niin selkeästi Hawks ei otteluita vienyt, mutta kummassakin mittelössä se ansaitsi voittonsa. Tähän vuodenaikaan "rumat" maalit korostuvat, ja siksi voimahyökkääjät nousevat avainasemaan joukkueen menestyksessä. Charlie Coyle on pelannut Wildin paidassa hyvin, mutta ennen kaikkea Chicagon Bryan Bickell on herännyt alakanttiin pelaamansa runkosarjan jälkeen. Bickell on tehnyt viisi pistettä sarjan kahdessa ottelussa.

Toinen pudotuspeleistä nauttiva Chicago-pelaaja on maalivahti Corey Crawford. Hän on parantanut tilastojaan runkosarjasta. Chicagon puolustuspeli on muutenkin niin kokonaisvaltaista, että Crawfordin ohittaminen on todella vaikeaa.

Kotietu ja pakkovoiton paineet saavat todennäköisesti Wildin paineistamaan lisää. Hyviä tekopaikkoja Wildilta ei ole puuttunut. Hyvä alku on tärkeä, sillä ensimmäinen maali todennäköisesti ratkaisee Minnesotan kohtalon.

Minnesotalle pakkovoittotilanne on erittäin tuttu. Ensimmäisellä kierroksella Wild otti hallitusti kolme kotivoittoa, ja siksi uskon Wildin kaventavan sarjan tänään.

Pelivihje: Minnesota Wild voittaa, 2,85.