NHL: Nashvillen uusi maalivahti kovaan kouluun


New York Rangers-Detroit Red Wings

Detroit Red Wingsin viiden ottelun vieraskiertue päättyy Isossa Omenassa. Toistaiseksi se on voittanut puolet kiertueensa otteluista.

Saldo on ihan kohtalainen ottaen huomioon, että tappiot tulivat San Josessa ja Anaheimissa. Rangers on kuitenkin nousussa pisteen Red Wingsiä edellä ja kaksi ottelua enemmän pelanneena. 18 viime ottelustaan Rangers on voittanut 13, joten valmentaja Alain Vigneaultin ajatukset näyttvät iskostuvan pelaajiin.

Pavel Datsjuk toimii Venäjän kapteenina maan kotiolympialaisissa, jos toipuu vammastaan. Tällä hetkellä alavartalovamma pitää Datsjukin sivussa.

Red Wingsin sairastuvalla on muutenkin kuusi tärkeää pelaajaa, joiden joukossa on kolme todennäköistä Ruotsin olympiaedustajaa: laituri Johan Franzen, puolustaja Jonathan Ericsson ja maalivahti Jonas Gustavsson.

Kumpikin seura on siis hyvin edustettuna Sotshissa. Rangersin Rick Nash parantaa tasaisesti, mikä on vain hyvä asia. Nash on parhaimmillaan pysäyttämätön. Hän on ollut sivussa lähes kolmasosan kaudesta, mutta on siitä huolimatta lähes New Yorkin paras maalintekijä.

Pidän joukkueita todella tasaisina. Edellinen kohtaaminen meni jatkoille, ja tasapelin kerroin 3,85 on tälläkin kertaa helposti pelikelpoinen.

Philadelphia Flyers-Nashville Predators

Flyersin kotivoittoputki katkesi lauantaina, mutta Predatorsia vastaan sillä on loistava tilaisuus korjata vahinko. Nashville on ottanut joulukuun alun jälkeen vain yhden vierasvoiton.

Ennen viikonlopun kahta tappiotaan Flyers ei ollut hävinnyt kahdesti peräkkäin edelliseen kuukauteen. Tappio-ottelutkin olisivat voineet kääntyä kumpaan suuntaan tahansa. Tällä hetkellä Claude Giroux johtaa hyökkäystä, jonka itseluottamus on jatkuvassa nousussa. Uskon, että Giroux johtaa joukkonsa voittoon tänäänkin.

Nashvillen ja valmentaja Barry Trotzin tavaramerkkinä pidetty tiivis puolustus on rakoillut. Se on hämmästyttävää, sillä Predators on liigan paras joukkue aloitusympyrässä. Vain Edmontonin maaliero tasakentällisin on huonompi. Predsin huono kiekkokontrolli on johtanut ongelmiin kummassakin kenttäpäädyssä.

Muutoksia on jo alkanut tapahtua. Eilen Nashville teki maalivahtikauppoja, ja on todennäköistä, että Edmontonista hankittu Devan Dubnyk on tänään heti tolppien välissä.

Dubnyk saapunee mielellään seuraan, jonka peluutus on yleensä (joskin tänä vuonna aiempaa vähemmän) ollut varsin maalivahtiystävällistä. Dubnyk on myös parempi vaihtoehto kuin Carter Hutton tai Marek Mazanec. Pekka Rinne on edelleen sivussa.

Vain Dubnykin huippuilta voi tuoda Nashvillelle voiton. Peleihin Philadelphian voitto 1,5 maalin takamatkalta.

Pelivihje: Philadelphia Flyers (-1,5 maalia) voittaa Nashville Predatorsin, 2,75

Lyö vetoa NHL:stä täällä!