NHL: Oilersin nopeus liikaa Avsille


Floridan osavaltiossa kohtaavat Florida Panthers ja Tampa Bay Lightning, jonka helmikuusta ei ole juuri muisteltavaa jäänyt.

Kuun alussa Bolts johti hetken koko konferenssia, mutta sittemmin kuuden voitottoman ottelun putki on pudottanut ryhmän pois kärkikahdeksikosta.

Florida on pärjännyt paremmin, mutta sen on käännettävä jatkoaikatappiot voitoiksi pysyäkseen pudotuspelikisassa. Panthers on hävinnyt jatkoajalla kaksi ottelua peräkkäin. Kerroinasettelu on tasainen. Peli Panthersille kertoimella 2,55.

Myös Ontarion ylpeydet iskevät yhteen Toronton ja Ottawan kohdatessa. Kumpikin joukkue voi olla melko tyytyväinen tähänastiseen kauteensa.

Kova pelitahti ja sen mukaan tuomat loukkaantumiset syövät monien joukkueiden suoritustasoa, mutta Ottawan tilanne on erityisen tukala. Viime kauden paras puolustaja Erik Karlsson siirtyi tähtisentteri Jason Spezzan seuraksi sairastuvalle saatuaan kolme päivää sitten ikävästi luistimenterästä akillesjänteeseensä.

Tosin Torontollakin on ollut koettelemuksensa, viimeisimpänä riveistä putosi maalivahti James Reimer. Hänen poissaolonsa kallistaa vaakakupin Senatorsin suuntaan. Sensin voittokerroin on 2,90.

Edmonton ja Colorado pelaavat tärkeän ottelun Luoteisdiviasioonassa. Vancouver tulee jälleen marssimaan divisioonan voittoon ellei joku muusta nelikosta astu esiin.

Tällä hetkellä se näyttää epätodennäköiseltä, sillä Oilers on pelannut viime aikoina vähän niin ja näin. Suurin syy on tehottomuus maalinteossa, joka on myös Coloradon ongelma. Oilersin nuorisotähdet ovat olleet pieni pettymys. Sam Gagner on yllättäen joukkueen paras pistemies.

Colorado on ollut liikaa Matt Duchenen ja PA Parenteaun varassa. Nyt heidän ketjunsa saa erityishuomiota vastustajilta. Edmonton voitti edellisessä kohtaamisessa Avsin selvästi. Tämän kamppailun uskon olevan tasaisempi, mutta Oilersin voittokerroin 2,10 menee vetoihin.

Paras veto: Edmonton Oilers voittaa, 2,10.