NHL: Onko Detroitista horjuttamaan Chicagoa?


Chicago heiluttaa nyt tahtipuikkoa ottelusarjassaan Detroitia vastaan. Ensimmäisen ottelun avauserä oli tasainen, mutta Chicago paineli lopulta karkuun ja voitti 4-1.

Ensimmäisen erän jälkeen tulostaululla olivat lukemat 1-1. Toiseen erään Chicago nosti kierroksia ja Detroit näytti väsähtävän. Red Wings -maalivahti Jimmy Howard oli loistava läpi ottelun kolmesta maalista huolimatta. Hänelle kuuluu myös ansio siitä, että Detroit pääsi toisellekin erätauolle tasatilanteessa. Laukaukset maalia kohti olivat siinä vaiheessa Chicagolle 17-5. Sama meininki jatkui kolmannessa erässä, mutta kahdeksan minuutin jälkeen ruotsalaispuolustaja Johnny Oduya vei Blackhawksin johtoon. Siihen katkesi väsyneen Red Wingsin selkäranka, ja hetkeä myöhemmin lukemat olivat Chicagolle 3-1. Leikki ratkesi 49 sekuntia ennen loppua, kun Blackhawks iski kiekon tyhjään maaliin ja loppulukemat tulostaululle.

Tasoero oli avauserää lukuunottamatta selvä. Minnesota-sarjan jälkeen Chicago huilasi viikon, mutta pelituntuma ei näyttänyt kadonneen mihinkään. Detroit lopetti sarjansa Anaheimia vastaan hyvin, mutta nyt sillä oli vaikeuksia kummassakin päässä kenttää. Erityisesti puolustuspäässä Red Wings oli helisemässä. Chicago loi monta tekopaikkaa Detroitin helpoista virheistä, ja ilman Howardia lukemat olisivat voineet olla selvästi rumemmat. Ottelun päätteeksi laukaustilasto näytti Chicagon 42-21-voittoa, mikä kertoo pelin kuvasta kahdessa viimeisessä erässä.

Koko pakan on nostettava tasoaan, jotta Detroit voisi kiustata ennakkosuosikki Chicagoa. Juuri nyt näyttää siltä, että Blackhawksin leveys on aivan omaa luokkaansa. Ainakin Chicagon kolmos- ja nelosketjut ovat paremmat kuin vastustajalla, ja tietyillä osa-alueilla samaa voi sanoa kakkosmiehistöstäkin.

Toisessa osaottelussa Howardin on jälleen oltava huipputasolla, mutta ennen kaikkea kenttäpelaajien on parannettava peliään. Muuten tämä sarja jää lyhyeksi.

Kertoimet: Chicago - Detroit

1. 1,82
X. 3,95
2. 3,85

Lyö vetoa ottelusta täällä!