NHL: Penguins jatkaa voittoputkeaan New Yorkissa


New Jersey Devils 2.30, tasapeli 3.75, Ottawa Senators 2.72

New Jersey ja Ottawa lähtevät voitto allaan keskiviikon keskinäiseen otteluun. Kumpikin joukkue on mukana taistelussa pudotuspelipaikoista, vaikka rima on tärissyt molempien kohdalla lähes koko kauden ajan.

Cody Ceci teki maanantaina jatkoajalla NHL-uransa avausmaalin ja laukoi Senatorsin voittoon St. Louisista. Myös kaksi pistettä tehnyt Bobby Ryan jatkoi hyviä esityksiään. Kesällä tapahtunut siirto Sensiin näyttää tehneen Ryanille hyvää.

New Jersey pelasi viimeksi lauantaina, jolloin se voitti Tampa Bayn rankkareilla. Voitto oli Devilsille vasta joulukuun toinen.

Ottawalla on joukkueista enemmän potentiaalia, mutta vieraissa sen esitys voi olla mitä tahansa loistavan ja umpisurkean väliltä. Sensin päivän kuntoa on mahdotonta ennakoida. Hyvien vieraspelien määrä on kuitenkin ollut viime aikoina nousussa. Senators voitti Devilsin 5-2 aiemmin tällä kaudella, ja luotan Ottawaan myös nyt kertoimella 2,72.

New York Rangers 2.75, tasapeli 3.70, Pittsburgh Penguins 2.30

Pittsburgh Penguinsista otetun 5-1-voiton piti käynnistää New York Rangersin kausi toden teolla, mutta sittemmin Rangers on voittanut 11 kotiottelustaan vain kolme.

Penguins on toki horjutettavissa. Pensin palkkakatto on 64 miljoonaa dollaria, ja tällä hetkellä Pittsburghilta on pelaajia sivussa 30 miljoonan dollarin edestä. Voittoja tulee silti: täysi pistepotti Rangersia vastaan olisi Penguinsille jo viides peräkkäinen voitto. Sidney Crosby on seitsemän ottelun pisteputkessa, ja tehokkaan ykkösketjun ansiosta Pittsburghia on tällä hetkellä vaikea pysäyttää. Chris Kunitz on täydellinen tutkapari Crosbylle. Kaksikko on tehnyt kolmasosan Pensin maaleista.

Kärkihyökkääjistä Jevgeni Malkin ja James Neal ovat sivussa, mutta vakuuttavinta Pittsburghissa on se, miten joukkue on sopeutunut peräpään poissaoloihin. Ensi yön kokoonpanon pakeista vain Matt Niskanen on pelannut kokonaisen NHL-kauden. Kris Letang on uusin poissaolija, ja hänen myötään liigan paras ylivoima menettää tärkeän palasen.

Vain Buffalo on tehnyt tällä kaudella vähemmän maaleja tasakentällisin kuin Rangers. New Yorkilta puuttuu itseluottamusta, ja sen kiekollinen peli on tukkoista. Rangersin hyökkäykset rikotaan liian usein, ellei se pääse hyökkäämään nopeasti vastaan ja hyödyntämään nopeuttaan. Loukkaantumisista viis, nykyvireinen Penguins on ehdottomasti vedon arvoinen kertoimella 2,30.

Pelivihje: Pittsburgh Penguins voittaa, 2,30.

Lyö vetoa NHL:stä täällä!