NHL: Penguins kostaa tappionsa


Ottawa Senatros voitti Pittsburgh Penguinsin sunnuntaina ja kavensi ottelusarjan lukemiin 1-2, joten neljännestä ottelusta on lupa odottaa hienoa näytöstä.


Senators teki hartiavoimin töitä päästäkseen pudotuspeleihin. Sunnuntain voitto osoitti, ettei joukkuella ole myöskään mitään aikomusta lopettaa leikkiä ihan heti. Colin Greeningin osuma toisella jatkoajalla ratkaisi ottelun, kun peliä oli pelattu jo 87 minuuttia. Jatkoajalle Sens selvisi, kun Daniel Alfredsson tasoitti lukemat 1-1:een vain 30 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua.


En kuitenkaan usko, että Penguins joutuu katumaan loppuhetkien takaiskua. Pittsburgh on kertoimella 1,15 edelleen suosikki menemään sarjasta jatkoon.


Greening on tehnyt sarjassa Ottawan kuudesta maalista puolet. Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella sama mies teki pyöreät nolla pistettä, joten muutos on melkoinen. Vielä tärkeämpää on se, että maalivahti Craig Anderson näyttää taas olevan oma itsensä. Hän pysäytti sunnuntaina 49 kiekkoa.


Kun Senators puolustaa hyvin, se heijastuu myös hyökkäyspeliin. Kenties Ottawa pystyy nyt haastamaan Penguinsin ja Tomas Vokounin aiempaa vahvemmin. Joukkueen nopeisiin vastahyökkäyksiin perustuva tyyli vaatii itseluottamusta, jotta maalintekopaikkoja voi syntyä rohkeiden ratkaisujen kautta. Sensin on hyödynnettävä keskushyökkääjistä esimerkiksi Kyle Turrisin ja Jean-Gabriel Pageaun nopeutta. Turrisin maalikerroin on yön ottelussa 3,75. Se on varsin hyvä vaihtoehto peleihin.


Odotan kuitenkin Pittsburghin vastaiskua. Jos Penguins iskee alkuun pari pikamaalia, Senators ei pysty laittamaan kampoihin. Sunnuntaina Jevgeni Malkin jäi pisteittä ensimmäisen kerran näissä pudotuspeleissä. Hän, Sidney Crosby ja Kris Letang tuskin pysyvät hiljaa kovinkaan pitkään. Pelin saa Penguinsin voitto 1,5 maalin takamatkalta kertoimella 3,00. Myös maaleja pitäisi siis olla luvassa, joten lapulle isketään myös yli 4,5 maalia (1,50).

Paras veto: Pittsburgh Penguins (-1,5 maalia) voittaa, 3,00.


Lyö vetoa NHL:stä täällä!