NHL: Penguins tarjoilee Kingsille hyökkäyspelin oppitunnin


Colorado Avalanche 2.05, tasapeli 3.80, Minnesota Wild 3.15

Jo jonkin aikaa on ollut selvää, että nämä joukkueet kilpailevat toisiaan vastaan Keskisen divisioonan kolmannesta sijasta. Tällä hetkellä Avsilla on kuitenkin seitsemän pisteen etumatka ja kolme ottelua vähemmän pelattuna.

Colorado on sattumoisin ottanut tämän kauden Minnesota-otteluistaan seitsemän pistettä, joten keskinäiset ottelut voivat ratkaista kolmannen sijan kohtalon. Avalanchen tammikuu on muutenkin ollut erinomainen.

Wildin kokoonpanoon palaa Zach Parise, jonka mukanaolo toisi energiaa mille tahansa joukkueelle. Kapteeni Mikko Koivu on pidempään sivussa, joten Parisen vaikutus on valrtava. Parise ja Jason Pominville tekivät yhteensä viisi tehopistettä tiistain hienossa Anaheim-voitossa.

Se oli vasta neljäs kerta tällä kaudella, kun Wild voittaa vieraissa joukkueen, joka on tämänhetkisten sijoitusten mukaan matkalla pudotuspeleihin. Vain Buffalo on tehnyt Wildia vähemmän vierasmaaleja, mutta nykytahdilla se tilasto menee uusiksi. Maalivahti Josh Harding on sivussa, mutta Nicklas Bäckström hukkasi tilaisuutensa vallata ykkösvahdin paikka uudelleen. Darcy Kuemper on pelannut hyvin vahvan puolustuksen takana, mutta Semjon Varlamovin kukistaminen tämän illan ottelussa on haaste.

Mielestäni tasapelin (3,80) mahdollisuus on varsin suuri. Minnesota on pelannut viime aikoina hyvin, joten Avalanchen kerroin 2,05 on liian alhainen.

Los Angeles Kings 2.55, tasapeli 3.70, Pittsburgh Penguins 2.45

Jonathan Quickiltä vaadittiin nollapeli, jotta Los Angelesin huolestuttava tappioputki saatiin poikki. 24 tuntia myöhemmin kaikki oli kuitenkin entisellään, kun Kings jäi itse maaleitta ja hävisi Phoenixille.

Tällä hetkellä mikään ei puhu sen puolesta, että Kings pitäisi hurjan Penguins-hyökkäyksen loitolla. Pittsburgh pelaa lisäksi liigan parasta ylivoimaa, joka on vaarallinen kerrasta toiseen. Seitsemän pistettä yhtä monessa viime ottelussa tehnyt Sidney Crosby on omalla mittapuullaan jopa huonossa jaksossa, ja hän on silti pistepörssin kärjessä 10 pisteen erolla muihin.

Pittsburgh on tällä kaudella ottanut Tyynenmeren divisioonan joukkueita vastaan 15 pistettä 16:sta mahdollisesta. Tasainen kerroinasettelu saa kääntymään Pittsburghin puoleen, ja Kingsin viime aikojen otteet huomioiden tasoitusvedoillekin voi olla käyttöä.

Pelivihje: Pittsburgh Penguins voittaa, 2,50.

Lyö vetoa NHL:stä täällä!