NHL: Philadelphia voittaa Washingtonin


New York Rangers-Toronto Maple Leafs

Keskiviikkona on NHL:n siirtotakaraja, joten mitä tahansa voi tapahtua ennen kello 20 Suomen aikaa koittavaa deadlinea. Toivottavasti ensi yön otteluiden ennakkoasetelmat eivät kuitenkaan muutu radikaalisti.

Rangers on voittanut kauden molemmat ottelunsa Torontoa vastaan, ja lähes tarkalleen kaksi kuukautta sitten se jyräsi Leafsin 7-1. Lopputuloksesta ei edes jäänyt nokan koputtamista. Rangers nimittäin voitti laukaisutilaston 50-26, vaikkei edes pelannut erityisen paljon ylivoimaa.

Rangers otti upean voiton Chicagosta, mutta se on ainoa kerta, kun kumpikaan näistä joukkueista on voittanut tauon jälkeen. Leafsilla on kenties ollut hieman epäonneakin, mutta joukkue ei ole todellakaan tehnyt itselleen palveluksia puolustuspään pelaamisellaan.

Mats Zuccarello (käsivamma) on tällä hetkellä sivussa. Hän on ollut Rangersin viime viikkojen johtohahmo. Kapteeni Ryan Callahan on puolestaan keskellä sopimussotkuja, ja huhujen mukaan hän vaatii hurjia rahasummia tehoihinsa - tai tehottomuuteensa - nähden.

Kumpikaan joukkue ei vakuuta, joten kokeilen tasapeliä kertoimella 3,80.

Philadelphia Flyers-Washington Capitals

Metropolitan-divisioonan kilpakumppaneiden kauden viides ja viimeinen kohtaaminen saa lisäväriä siitä, että ryhmien välillä on vain kaksi pistettä.

Sunnuntaina Philadelphia voitti Capsin jatkoajalla 5-4, ja sen myötä kauden keskinäisten kohtaamisten voitot ovat 2-2. Kaksikko Claude Giroux-Jakub Voracek vastasi kolmesta Phillyn maalista, joten Capitalsin on pidettävä tämä duo kurissa paremmin kuin sunnuntaina. Kimmo Timonen nappasi kolme syöttöä ja oli etenkin kahdessa ylivoimaosumassa avainasemassa kiekon liikuttajana.

Flyers vahvisti eilen takalinjojaan hankkimalla Andrew MacDonaldin, joka on blokannut enemmän laukauksia kuin kukaan muu liigassa. MacDonald on hyvä pelaaja, joka tuo puolustukseen rauhallisuutta rämäpäisten Luke Schennin ja Braydon Coburnin vastapainoksi.

Philadelphia on voittanut kymmenestä edellisestä ottelustaan seitsemän, mikä on itse asiassa Itäisen konferenssin paras lukema. Kotivoitto kiinnostaa, mutta tasoitusveto voisi olla jo liikaa.

Pelivihje: Philadelphia Flyers voittaa, 2,10.

Lyö vetoa NHL:stä täällä!