NHL: Phoenix kukistaa Nashvillen


Buffalo Sabres ja New York Rangers majailevat samassa osavaltiossa, mutta eivät enää pelaa samassa divisioonassa. Jännitettä pitäisi kuitenkin olla riittämiin, sillä kumpikin joukkue tarvitsee kipeästi pisteitä.

Rangers jäi nollille paluuottelussaan Madison Square Gardenissa, mutta reagoi voittamalla seuraavana iltana naapurinsa Islandersin.

Matt Moulson teki aiemmin tällä viikolla kaksi maalia Sabres -debyytissään. Tulevaisuuden kannalta vielä tärkeämpää on se, että Moulsonin ja Cody Hodgsonin kemiat tuntuivat kohtaavan. Hodgson onkin sattumalta ainoa pelaaja, joka on pystynyt iskemään enemmän kuin Moulsonin kaksi osumaa Buffalon paidassa tällä kaudella.

Mediassa on puhuttu paljon Sabresin yrityksistä olla fyysisempi. Aikeista selvää kieltä puhuu John Scottin hankinta. Scott on isokokoinen kolossi, joka ei tosin juuri osaa pelata jääkiekkoa.

Scott ja toinen gooni Patrick Kaleta ovat pelikiellossa, ja mielestäni Buffalo on itse asiassa parempi, kun nämä kaksi sankaria ovat pakkolevossa.

Rangers on ailahteleva, eikä se ole pelin arvoinen kertoimella 1,82. Haetaan isoa pottia Buffalon kertoimesta 3,70.

Nashville Predators lähtee kahden viikon vaikealle vieraskiertueelle samalla, kun sen pitäisi pysyä kyydissä kovatasoisessa Läntisessä konferenssissa.

Ensimmäinen pysähdyspaikka on Phoenix. Kumpikin joukkue on viime kausina tullut tunnetuksi puolustuspelistään, mutta nyt ne ovat keskenään aivan eri kalibeeria hyökkäyspäässä.

Phoenix on tehnyt lähes kaksi kertaa enemmän maaleja kuin Nashville, eikä Predators ilmeisesti edes peluuta tänään ykkösmaalivahtiaan Pekka Rinnettä. Nashvillen parhaat tehomiehet ovat tehneet niukasti yli puoli pistettä per ottelu, eikä kyse ole edes alisuorittamisesta - maalinteko ei vain ole Predatorsin ydinosaamista.

Filip Forsberg on kenties joukkueen lupaavin hyökkääjä, mutta hän on vielä tulokas, joka vasta sopeutuu NHL:ään ja hakee tuntumaa nelosketjussa. Selvää ykkösketjua ei tunnu olevan, joten Barry Trotz jakaa peliajan melko tasaisesti ja pyrkii huolehtimaan siitä, että Predators paahtaa joka vaihdossa täysillä. Tällä hetkellä kiekko ei pompi Predsille, ja se näkyy.

Coyotes ei ole vielä aiheuttanut kotonaan pettymystä: peleihin Phoenixin voitto varsinaisella peliajalla.

Pelivihje: Phoenix Coyotes voittaa, 2,00.

Lyö vetoa NHL:stä täällä!