NHL: Pitääkö Los Angelesin kotietu?


Chicago aloitti konferenssifinaalit parhaalla mahdollisella tavalla kukistamalla Los Angelesin kahdesti kotijäällään. Nyt sarja siirtyy kuitenkin Los Angelesiin, missä Kings ei ole vielä hävinnyt näissä pudotuspeleissä.

Los Angeles oli vastaavassa tilanteessa jo aiemmin pudotuspeleissä, kun se kohtasi St. Louis Bluesin. Myös siinä sarjassa Kings oli tappiolla voitoin 0-2 ennen sarjan siirtymistä Kaliforniaan. Siellä Los Angeles käänsi sarjan edukseen, eikä joukkue ole vieläkään hävinnyt kotiottelua tämän kevään pudotuspeleissä. Nyt puhutaan kuitenkin hieman eri asioista, sillä vastassa on runkosarjassa Läntisen konferenssin voittanut Chicago Blackhawks, joka on viiden ottelun tappiottomassa putkessa.

Kings-maalivahti Jonathan Quick ei aiemmin ollut pudotuspeleissä yhdessäkään tappio-ottelussa päästänyt enempää kuin kaksi maalia. Edellisessä kohtaamisessa hän antautui kuitenkin kolmesti alle 30 minuutissa ja sai tehdä tilaa Jonathan Bernierille. Viime vuonna Kings oli se osapuoli, joka aloitti sarjansa vahvasti. Se meni Stanley Cup -keväänään neljästi ottelusarjassa johtoon voitoin 3-0. Nyt joukkue joutuu jo toistamiseen kääntämään 0-2-tappioasemaa.

Kingsillä on ollut vaikeuksia saada pelinsä käyntiin, saada kiekkoa syvälle ja pakottaa kookkaan ja fyysisen miehistönsä turvin Chicago paineen alle. Blackhawks on pelannut liikkuvaa, nopeaa peliä, jonka avulla kiekko on saatu pois vaaratilanteista. Los Angelesilla on myös loukkaantumishuolia, sillä Mike Richards oli sivussa edellisestä ottelusta. Chicagon Dave Bollandin jyrän alle jäänyt Richards joutuu näillä näkymin olemaan edelleen sivussa.

Chicago pelaa edelleen erinomaista alivoimaa, vaikka Kings löysikin edellisessä ottelussa aukkoja pariin otteeseen. Siinä vaiheessa oli kuitenkin jo liian myöhäistä, sillä ottelu oli ratkennut. Chicago on nyt joutunut alivoimalle pudotuspeleissä 47 kertaa ja selvittänyt niistä 45 ilman takaiskua. Kingsin on osuttava ylivoimalla, jotta sillä olisi mahdollisuuksia voittaa sarja.

Kingsille on myös tärkeää, että Quick kokoaa itsensä ja palaa tasolleen. Ennen edellistä ottelua Quick on vaihdettu pudotuspeleissä maalilta pois viimeksi vuonna 2010. Ensi yönä nähdään, miten katastrofialku vaikutti Quickiin.

Kingsin kotietu on ratkaisevassa asemassa, sillä se on 14 kotiottelun tappiottomassa putkessa. Todennäköisesti ensi yön ottelu on tasaisempi kuin edellinen kohtaaminen. Näyttää kuitenkin siltä, että Chicago on löytänyt sellaisen vireen, joka kantaa Stanley Cup -finaaliin saakka.

Kertoimet: Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks

1. 2,40
X.
3,60
2.
2,70

Lyö vetoa NHL:stä täällä!