NHL: Pittsburgh ja Montreal pelaavat maalirikkaan ottelun


Pittsburgh Penguins, tasapeli 4.00, Montreal Canadiens 3.80

Pittsburghin kotivoittoputki päättyi maanantain 1-5-tappioon Floridalle.

Mielenkiintoista on, että Penguins on hävinnyt vain kahdesti tämän vuoden puolella, mutta tappiot tulivat liigassa sijoilla 27 ja 29 oleville joukkueille. Joukkueen suorituksia ei kuitenkaan voi moittia, sillä kaikista joukkueista Penguinsin pelaajat ovat joutuneet jättämään eniten otteluita väliin loukkaantumisten takia. Puolustuskalusto on nyt täysin kunnossa ja varamaalivahti Tomas Vokoun palaa lähiaikoina, joten on mielenkiintoista nähdä, kuinka vahva Pittsburgh todellisuudessa onkaan.

Montreal jauhoi Pensistä marraskuussa 3-2-voiton, joka antaa uskoa tänä yönä. Canadiens on kuitenkin päästänyt viime aikoina vieraissa paljon maaleja itselleen epätyypilliseen tapaan. Habsilta on vaadittu neljän tai useamman maalin iltoja, jotta se saisi pisteitä mukaansa. Canadiensilla on maine joukkueena, joka pelaa vähämaalisia otteluita, joten kertoimet eivät ole ehtineet uusimpaan trendiin mukaan. Total-vedoista löytyykin tänään maistuvia kertoimia etenkin Pensin tulivoima huomioiden.

Penguinsin Florida-tappiosta ei pidä vetää suuria johtopäätöksiä. Pittsburgh ei ole hävinnyt kahdesti peräkkäin kertaakaan viimeisen 24 ottelun jaksolla. Pittsburghin voitto takamatkalta kertoimella 2,55 kelpaa siis peleihin.

Calgary Flames 2.85, tasapeli 3.80, Phoenix Coyotes 2.20

Joukkueita erottaa Tyynenmeren divisioonassa vain yksi sija. Pisteitä välissä on kuitenkin 16, ja Calgary voi käytännössä unohtaa pudotuspelit.

Flames on liigan huonoin kotijoukkue. Phoenix on itse asiassa ainoa joukkue, jonka Calgary on kotonaan voittanut varsinaisella peliajalla sitten lokakuun. Uskoisin kuitenkin, että tämä ottelu on lähempänä kahden viikon takaista kohtaamista, jolloin Coyotes pieksi Flamesin 6-1.

Kaikkiin maaleihin löytyi tuolloin eri tekijä. Se onkin tarpeen, sillä Phoenixistä ei tasaisesti nouse esiin yksittäisiä tähtipelaajia. Jiri Hudler hoitaa ykköstähden vastuuta Calgaryn puolella. Välillä näyttääkin siltä, että Hudler on aivan yksin. Mike Cammalleri ja Curtis Glencross ovat sivussa, joten Flamesin pelaavasta kokoonpanosta vain Hudlerin ja kapteeni Mark Giordano pistekeskiarvo on korkeampi kuin piste per joka toinen ottelu.

Edes tällä kertoimella Flames ei ole mielestäni pelin arvoinen, joten Coyotes lyödään peleihin.

Pelivihje: Pittsburgh-Montreal, yli 5,5 maalia, 2,12.

Lyö vetoa NHL:stä täällä!