NHL: Pittsburgh mestariksi – neljän kärjessä tutut suosikit


Tänään alkavan NHL:n ykkössuosikki on Pittsburgh Penguins. Sidney Crosbyn ja kumppaneiden odotetaan palaavan omalle tasolleen ja etenevän tällä kertaa loppuun saakka.

Kauden alkaessa neljän kärki näyttää hyvin tutulta. Penguinsin ykköshaastajat ovat idästä Boston ja lännestä Chicago sekä Los Angeles. Myös St. Louisin odotetaan tänä vuonna pärjäävän pudotuspeleissä paremmin kuin viime vuosina, jolloin tie on katkennut Kingsiin.

Penguins piti kesällä kiinni omistaan ja uudet sopimukset iskettiin pöytään Evgeni Malkinille, Pascal Dupuisille, Chris Kunitzille sekä Kris Letangille. Joukkueesta lähtivät mm. Jarome Iginla, Douglas Murray sekä Brenden Morrow. Suomalaishyökkääjä Jussi Jokinen oli ainoa Pensin pudotuspeleihin hankkima pelaaja, joka sai jäädä.

Ykköshaastaja Chicago Blackhawksin olisi onnistuttava siinä, missä yksikään joukkue ei ole onnistunut Detroit Red Wingsin vuoden 1998 mestaruuden jälkeen, eli mestaruuden uusimisessa. Chicagon joukkue on kivenkova, mutta onko kaksi mestaruutta neljän vuoden sisään voittaneen joukkueen rungolla nälkää vielä kolmanteen?

Boston Bruinsilla nälkää riittää. Keväällä Chicagolle finaalisarjan hävinnyt Bruins vahvisti kesällä hyökkäystään mm. muotsalaisella maalipyssyllä Loui Erikssonilla ja iski pudotuspeleissä huikeaan vireeseen päässeelle maalivahti Tuukka Raskille 56 miljoonan jatkosopimuksen käteen.

Los Angeles Kingsiltä loppui vauhti pudotuspeleissä Chicagoa vastaan, mutta viime kautta maltillisempi sarjaohjelma tekee kaudesta erilaisen. Jonathan Quick on edelleen yksi koko liigan parhaista maalivahdeista ja vain vähän muuttuneelta toissakauden mestarilta löytyy valmis sapluuna voittamiseen.

Unibetin kertoimet Stanley Cup-mestariksi 2014

Pittsburgh Penguins 7,50
Chicago Blackhawks 8,00
Boston Bruins 10,00
LA Kings 12,00
St. Louis Blues 14,00
Vancouver Canucks 18,00
NY Rangers 18,00
Detroit Red Wings 20,00
San Jose Sharks 22,00
Anaheim Ducks 22,00

Lisää kertoimia tästä