NHL: Pittsburghissa huippukamppailu


Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä vastakkain on kaksi joukkuetta aivan NHL:n huipulta. Pittsburgh johtaa omaa divisioonaansa. Boston voi voitolla nousta oman divarinsa kärkeen.

Kummankin joukkueen on alusta asti odotettu menevän pitkälle NHL:ssä. Sekä Boston että Pittsburgh ovatkin aloittaneet kautensa oikein hyvin.

Kun puolet kaudesta on pelattu, Pittsburgh johtaa divisioonaansa 36 pisteellä. Divisioonan kakkonen New Jersey Devils on seitsemän pistettä jäljessä. Bruinsilla puolestaan on kasassa 37 pistettä, divisioonan ykköspaikkaa miehittävä Montreal on kasannut vain yhden pisteen enemmän. Boston on kuitenkin pelannut kolme ottelua Canadiensia vähemmän.

Kumpikin joukkue on ottelun alla hyvässä vireessä. Boston käänsi viime yönä 0-2-tappioaseman 3-2-rankkarivoitoksi Ottawassa. Ennen sitä Bruins oli kaatanut sekä Toronton että Philadelphian. Pittsburgh on puolestaan viiden ottelun voittoputkessa. Penguins sai myös Bostonista poiketen levätä viime yönä. Pittsburgh on viime aikoina ollut vahva, joten Bostonin jaksaminen isäntien kyydissä on kysymysmerkki.

Pittsburghin ykköstähti Sidney Crosby on saanut koneensa käyntiin toden teolla. Hän on lyhyen kauden aikana takonut jo 44 pistettä. Niistä 33 on syöttöjä. Koko NHL:ssä on vain kaksi pelaajaa, joilla on enemmän tehopisteitä kuin Crosbylla pelkkiä syöttöjä!

Kertoimet:

Pittsburgh Penguins: 2,10
Tasapeli (60 minuutin jälkeen): 3,85
Boston Bruins: 3,00

Lyö vetoa NHL:stä täällä!