NHL: Rangers jatkaa Lightningin kurimusta


Tampa Bay Lightning on ensi kertaa varjojen mailla tällä kaudella. Vaikea vieraskiertue Tyynenmeren divisioonan parhaiden joukkueiden vieraaksi ei tuottanut voittoakaan. Loistava kotitilasto antaa kuitenkin mahdollisuuden uuteen alkuun New York Rangersia vastaan.

Arvokkaammat vetovalinnat puoltavat kuitenkin Rangersia, joka on osoittanut tasonsa. Loistava puolustus on auttanut manhattanilaiset kuuteen peräkkäiseen voittoon. Joukkueella on myös enemmän vierasvoittoja kuin millään muulla Idän joukkueella.

Jos Rangersin kauden viisi ensimmäistä, painajaismaista ottelua jätetään pois laskuista, joukkueen maalivahdit Hendrik Lundqvist ja Cam Talbot ovat päästäneet vain 1,61 maalia per ottelu. Tehoton hyökkäys on pieni huolenaihe. Siltäkin rintamalta kuuluu ilouutinen, sillä Rick Nash teki maalin vain kolme ottelua sen jälkeen, kun hän kärsi lievän aivotärähdyksen.

Tampa Bay sopeutuu vieläkin elämään ilman Steven Stamkosia. Lisäksi Boltsia rasittaa viisi muuta merkittävää loukkaantumista. Ennenkin on nähty, kuinka vaikeaa huonojen putkien katkaiseminen on edes kotikentällä. Peleihin Rangers kertoimella 2,60.

Lännessä pelataan tärkeitä otteluita harva se yö, sillä moni joukkue on iskuetäisyydellä kärkisijoista. St. Louisin ja Minnesotan kauden ensimmäiseltä kohtaamiselta on lupa odottaa paljon.

Joukkueilla on identtinen kotisaldo (vain yksi varsinaisen peliajan tappio). Se antaa edun Bluesille. Lisäksi Wild on joukkueista vieraissa huonompi. Ei siis ihme, että joukkueiden välillä on pieni hajurako.

Wild kohtaa ensimmäistä kertaa tässä kuussa toisen konferenssin kärkisijoista pelaavan joukkueen. Viimeisen viikon aikana Minnesotan peliin on ilmestynyt puolustuspään ongelmia, joita joukkue on vielä juuri ja juuri pystynyt paikkaamaan.

Josh Harding on yhä sivussa, joten Nicklas Bäckström jatkaa maalilla. Blues on jonkinlainen esikuva siitä, mitä Wild haluaa olla: tiiviisti puolustava joukkue, joka on tehokas hyökkäyspäässä.

Wild ei päästä isäntiään helpolla, mutta pelataan yllätyksettömästi kotivoittoa kertoimella 2,05.

Pelivihje: New York Rangers voittaa, 2,60.

Lyö vetoa NHL:stä täällä!