NHL: Rangers vie taistelun New Yorkista


New York Islanders 2.80, tasapeli 3.75, New York Rangers 2.25

Jos rakentaisit kovalla vaivalla jääkiekkokaukalon keskelle Yankee Stadiumia, miksi käyttäisit sitä vain yhteen otteluun? Jään huolto voi aiheuttaa haasteita, mutta ainakin New York Rangers tuntui nauttivan kokemuksestaan sunnuntaina. Rangers voitti New Jerseyn 7-3, ja nyt sillä on mahdollisuus kukistaa toinen paikallisvastustajansa ulkoilmassa.

Mats Zuccarello teki Devilsin verkkoon kaksi maalia, joista toinen oli voittomaali. Voitto oli Rangersille jo seitsemäs kymmeneen viime otteluun. Karvan verran alle 0,5 maalia per ottelu tehnyt Rick Nash on myös kovassa iskussa. Samalla koko joukkueen tehtyjen maalien määrä nousee jatkuvasti.

Islandersin hyvä vire puolestaan katkesi kuin kanan lento. Isles on hävinnyt kolmesti peräkkäin, ja kaikki tappiot tulivat kotikentällä. Toisaalta edellinen, kahdeksan päivän takainen voitto tuli juuri tämän yön vastustajasta. Lopputulos oli 5-3.

Maanantain 3-6-tappio Bostonille korosti entisestään Islandersin puolustuspelin heikkenemistä. Hyökkäyskaksikko John Tavares-Kyle Okposo kuuluu liigan tehokkaimpiin, mutta kahdesta miehestä ei riitä paikkaamaan sitä, että omiin on mennyt vähintään kolme maalia jokaisessa kuudessa viime ottelussa. Rangers ei saanut luottoa viikonloppuna, mutta nyt saa: peleihin Manhattanin ylpeyden voitto kertoimella 2,25.

Edmonton Oilers 3.50, tasapeli 3.90, San Jose Sharks 1.90

San Jose havittelee pikaista paluuta voittojen tielle kuuden ottelun voittoputken katkettua. Sharks on tehnyt tasaista jälkeä liigan alakastin joukkueita vastaan, ja lännen heikoimpiin kuuluvaa Edmontonia vastaan joukkue tuskin kompuroi.

Oilers-fanien toiveet ovat nousseet, kiitos neljän viime päivän aikana nähdyn kahden kelpo esityksen. Seurajohto onkin vaatinut kärsivällisyyttä, vaikka seurajohto itse myönsi, että tämän kauden pitäisi olla todellinen uuden nousun alku Edmontonille. David Perronin hattutemppu edellisessä ottelussa kertoi, millainen hyökkäysuhka joukkueen ykkösketju parhaimmillaan on. Parempia joukkueita vastaan Oilers jää kuitenkin rumasti kakkoseksi maalintekorintamalla. Nyt Oilersin pitäisi sekä pystyä kilpailemaan maalinteossa Sharksin kärkiketjuja vastaan että murtaa puolustus, joka on päästänyt vain 22 maalia tammikuun 13 ottelussa.

Jos Oilers voittaisi, se saisi vasta toista kertaa tällä kaudella kasaan kolmen ottelun voittoputken. Kahdessa San Jose -ottelussaan Edmonton ei ole päässyt oikein mihinkään, koska se on joutunut viettämään aikaansa omalla alueellaan. Jos näin käy tälläkin kertaa, Edmontonin heikko puolustus syyllistyy väistämättä kiekonmenetyksiin. Sharks saa pelin 1,5 pelin takamatkalta kertoimella 2,55.

Pelivihje: New York Rangers voittaa, 2,25.

Lyö vetoa NHL:stä täällä!