NHL: Rangers vierasvoittoon Philadelphiassa


Philadelphia Flyers - New York Rangers

Philadelphia Flyers tarvitsee kovasti uutta energiaa. Steve Masonin paluu maalille onkin ilouutinen joukkueelle, jonka on käytännössä pakko voittaa perjantaina. Muussa tapauksessa Flyersin kausi on todennäköisesti ohi viikonlopun jälkeen.

Tiistaina Rangers ampaisi jo alussa 2-0-johtoon, jota se joutui puolustamaan vimmatusti. Lopulta Rangers myös käytti mahdollisuutensa vankistaa johtoaan. Rangersin blokkaamien laukausten määrä - 28 - muistutti jo viime kauden lukemista ja entisestä valmennustiimistä, joka piti tämäntyyppistä uhrautumista suuressa arvossa.

Philadelphia sähisi ja touhusi, mutta ei onnistunut ohittamaan kiekkojen eteen heittäytyneitä Rangers-pelaajia. Flyers ei taaskaan onnistunut jyräämään itselleen ominaisella tavalla, ja plan B:tä ei oikeastaan ole. Flyersin ykköstähti Claude Giroux on joutunut Rangersin erityishuomion kohteeksi. Kolmessa ottelussa Phillyn kapteeni on laukonut vain kaksi kertaa. Siitä huolimatta hän on tehotilastossa kolme osumaa plussalla. Giroux on myös syöttänyt pari maalia.

Sen sijaan muut ketjut ovat aiheuttaneet pettymyksen. Kakkos- ja kolmossentterit Vincent Lecavalier ja Sean Couturier ovat jääneet Rangersin vastaavien pelaajien varjoon.

Yleensä en innostu vedonlyönnistä vierasjoukkueiden puolesta, jos kertoimet ovat tasan. New York on kuitenkin pelannut paljon parempaa jääkiekkoa, joten joukkue ansaitsee pelin.

Anaheim Ducks - Dallas Stars

Joukkueet kohtaavat viidennen kerran, ja momentum puoltaa molemmat kotiottelunsa voittanutta ja sarjan tasoittanutta Dallasia.

Stars-maalivahti Kari Lehtonen torjui kolmannessa ottelussa upean nollan ja jatkoi hyviä otteitaan myös edellisessä kamppailussa. Neljäs ottelu oli kuitenkin Lehtoselle toistaiseksi sarjan helpoin. Esitys osoitti, kuinka Starsin itseluottamus on kasvussa.

0-2-tappioasemasta nousu kertoi myös Starsin uskosta itseensä. Neljään peräkkäiseen maaliin tarvittiin apua koko joukkueelta, eikä Stars ole yhtä riippuvainen ykkösketjustaan kuin se oli käytännössä läpi runkosarjan.

Yllättäen katsomoon edellisessä ottelussa passitettu Teemu Selänne palannee Ducksin kokoonpanoon. Anaheim-luotsi Bruce Boudreau etsii nyt yhdistelmiä, joissa kemiat kohtaisivat. Kapteeni Ryan Getzlaf oli edellisessä ottelussa sivussa, ja hänen pelaamisensa on nytkin erittäin epävarmaa.

Anaheimin puolesta puhuu vain se, että kaikki sarjan ottelut ovat päättyneet kotivoittoon. Nousukuntoinen Stars on isäntiä parempi vetovalinta kertoimella 3,40.

Pelivihje: New York Rangers voittaa, 2,55.